extreme cross country race
Prima ediție a Extreme Cross Country Race, competiție desfășurată în localitatea Sărata Monteoru, lângă Buzău, a fost dominată de cicliștii de la Ideal Geiger Team.

Cu zona de start / sosire poziționată excelent, în zona centrală a localității, cu o logistică excelentă și cu un traseu spectaculos, Extreme Cross Country Race este acel gen de concurs care te face să te îndrăgostești de mountainbike și să înțelegi de ce sunt tot mai mulți practicanți ai acestui sport.

Traseul, excelent configurat de Daniel Roșioru, a fost o provocare atât pentru participanții la tura lugă cât și pentru cei de la tura scurtă. După ploile din ultima perioada nu a lipsit nici noroiul dar cei 261 de concurenți înscriși în cursă au luat startul pregătiți, fiind informați despre condițiile de pe traseu.

Tura scurta a fost câștigată de Molnar Ede, urmat de Balasz Sandor și de Comisan Ciprian

1.  Molnar Ede 1:17:42.7
2.  Balazs Sandor 1:21:03.3
3. Comisan Ciprian 1:21:03.6

La tura lungă doar 5 dintre concurenții de la Elite au reușit să termine cursa, din totalul de 17. Majoritatea au abandonat fără a avea probleme tehnice, foarte probabil demotivați după evoluția furibundă a celor de la Ideal Geiger Team.

Lucian Logigan, Tudor Oprea și Attila Madaraș, au dominat tura lungă în mod autoritar, reușind să ocupe toate cele trei poziții ale podiumului, atât la Elite cât și în clasamentul general la tura lungă.

1. Logigan Lucian Ideal Geiger Team 3:35:42.5
2. Oprea Tudor Ideal Geiger Team 3:41:14.8
3. Madaras Attila Ideal Geiger Team 3:53:01.0

La amatori tura lungă a fost câștigată de Dumitru Adrian, urmat de Grozea Alexandru și de Niscoveanu Liviu.

1. Dumitru Adrian Felt-Sidi MTB Team 4:53:18.9
2. Grozea Alexandru Danut Felt-Sidi MTB Team 4:55:53.4
3. Niscoveanu Liviu Velopower 5:35:18.7

Prima ediție a Extreme Cross -country Race a luat sfârșit dar suntem siguri că vor urma și alte ediții. Organizatorii au fost la înălțime și atât locația cât și traseul ales pentru concurs ne fac să ne gândim de pe acum la evenimentul din 2015.

1 COMMENT

  1. Despre faptul ca au fost informati concurentii privind conditiile de pe traseu, nu prea stiu ce sa zic 🙂 As spune mai degraba ca organizatorii au evitat in mod strategic sa raspunda la obiect intrebarilor privind noroiul de pe traseu, iar pozele prezentate pe pagina de Facebook au prezentat numai cele mai “cosmetizate” portiuni,.. dar, bineinteles aceasta este o tactica de marketing care nu poate fi prea mult condamnata. Probabil ca nu soune nimeni “avem noroi mult pe traseu, stati acasa”… doar e concurs de MTB 🙂
    Concursul a fost bine organizat, traseul este frumos si provocator, iar medaliile de finisher sunt printre cele mai frumoase pe care le-am vazut pe la concursurile din tara. Sper sa mai ajung la Monteoru si anul viitor si sa ma dau pe traseu in conditii de uscat.
    O sugestie pentru organizatori: la traseul lung poate ar fi fost o idee buna sa se parcurga intai bucla mare si apoi bucla traseului scurt. Cred ca numarul abandonurilor ar fi fost mai mic, daca se folosea aceasta varianta.
    Succes in continuare!

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.