et 11 Giro 2014 M RogersEtapa a unsprezecea a Turului Italiei a revenit lui Michael Rogers (Tinkoff-Saxo), cel care a îndrăznit să atace pe coborarea de pe ultima cățărare a zilei. Plutonul a ajuns cu o întărziere de 10 secunde condus de Simon Geschke (Team Giant-Shimano). Podiumul zilei a fost completat de Enrico Battaglin de la Bardiani-CSF.

Inaintea etapei de contratimp de mâine, Cadel Evans (BMC Racing) se menține pe prima poziție la general, cu un avans de 57 secunde în fața columbianului Rigoberto Uran (Omega Pharma – Quick-Step) și un minut și 10 secunde față de polonezul Rafal Majka de la Tinkoff-Saxo.

Au fost mai multe încercări de evadare, până ce un grup de 14 rutieri s-au desprins, nu înainte ca Luke Durbridge (Orica GreenEdge) și Fabian Wegmann (Garmin-Sharp) să fie prinși într-o căzătură și să fie nevoiți să abandoneze, unul fiind suspect de ruptură de claviculă, celălalt rănit la piciorul stâng. Acțiunea s-a dezlanțuit pe a doua cățărare de categoria a doua, Naso di Gatto, unde Francesco Bongiorno (Bardiani) a atacat primul. Au urmat contratacuri ale lui Roche și Moreno, dar Arredondo, interesat de clasamentul cățărătorilor a trecut primul peste vârf.

Pe coborâre a avut loc regruparea plutonului, Rogers aventurând-se în fața plutonului la 21,5 km de sosire. Folosindu-se de calitățile de contratimp-ist, dar și ajutat de lipsa de inițiativă a echipelor în pluton și o trenă falsă dusă de rutierii de la BMC, australianul a trecut singur linia de sosire, după 249 km parcurși între Collecchio și Savona. Este prima sa victorie după ce s-a întors în cursă în aprilie, după o suspendare în octombrie anul trecut, când a fost testat pozitiv cu clenbuterol în Turul Beijing-ului.

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.