Sram Hydro-R 2015 - frână disc pentru cursiere 1

Primele modele Sram de frâne disc pentru cursiere n-au fost prea reuşite şi mare parte dintre ele au fost rechemate în service. Pentru 2015, Sram a pregătit un model nou reclădit din temelii. Să vedem ce ne oferă noile Sram Red 22 Hydro-R.

Problema vechii frane era o scurgere de ulei de la mecanismul manetei.  Tot sistemul a fost schimbat iar maneta si mansoanele au suferit mici modificari de ergonomie. Nici etrierul nu a scapat neatins, fiind modificat subtil pentru a oferi performante imbunatatite.

Sram Hydro-R 2015 - frână disc pentru cursiere 2

Partea de deasupra manetelor a crescut putin pentru a face loc unui cilindru mai mare, dar in schimb s-a subtiat si a capatat forme mai rotunde. Si maneta are un profil mai ingust, astfel ca tot ansamblul are un aspect inalt, subtire si aerodinamic. Portul prin care se face alimentarea cu lichid DOT 5.1 arata mai bine, dar se afla in aceeasi pozitie ca la modelul precedent.

Sram Hydro-R 2015 - frână disc pentru cursiere 3

Aspectul nu conteaza insa la fel de mult ca functionalitatea. Versiunea veche avea pistonul putin oval, ceea e a condus in final la probleme de pierdere a lichidului. Noul piston este mult mai sigur, avand garnituri mai bune si mai fixe. Pentru constructia pistonului s-au folosit metode noi si materiale superioare, iar garniturile au fost testate in toate conditiile si la cele mai extreme temperaturi. Si membrana din rezervor a fost modificata si construita dintr-un material ce nu permite bulelor de aer sa treaca.

Sram Hydro-R 2015 - frână disc pentru cursiere 4

Manetele schimbatoarelor sau micsorat, astfel ca franele pot avea o cursa mai mare spre ghidon. E un lucru foarte util pentru ciclistii cu maini mici si degete scurte. Distanta dintre placuţe si disc este un pic mai mare, pentru a evita posibilele frecari accidentale. Raportul dintre miscarea manetelor si a pistoanelor s-a modificat astfel ca e nevoie de o apasare mai scurta pentru o frânare rapida. Arcurile ce asigura revenirea placuţelor sunt mai moi, ceea ce face manetele mai usor de apasat.

Sram Hydro-R 2015 - frână disc pentru cursiere 5

Desi modificarile sunt mici, efectul este mare si cel mai important lucru este ca noile frane nu vor mai avea problemele celor vechi. Deja au fost lansate oficial si distributia spre magazinele de profil va incepe in curand. Surprinzator, pretul si greutatea nu au fost inca dezvaluite.

Sram Hydro-R 2015 - frână disc pentru cursiere 6

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.