etapa 14 turul italiei 2014 enrico battaglin sprintEtapa a 14-a a Turului Italiei 2014, cu o lungime de 164 km, dintre Aglie și Oropa , a fost adjudecata la un sprint in 3 de rutierul italian de la echipa Bardiani-CSF, Enrico Battaglin. El s-a impus in fața colegilor săi de evadare: Dario Cataldo (Sky) și Jarlinson Pantano (Colombia). Battaglin i-a ajuns pe cei doi in ultimul kilometru și părea distanțat fără nici o șansă la victorie cu 100 m înainte de finish, dar acesta a revenit spectaculos și pe fondul oboselii celorlalti, trecându-și în cont a doua sa victorie in Giro din carieră și a tot a doua reușita pentru Bardiani-CSF, din această ediție a Turului Italiei, după cea obținută de Marco Canola in etapa a 13-a.

Dintre favoriți, Domenico Pozzovivo (AG2R) a avut inițiativa atacând cu 4 km înainte de final, roata sa fiind rapid urmată de Nairo Quintana (Movistar). Cei doi au reușit să se distanțeze de grupul tricoului roz, reușind la final șă recupereze 29 secunde (Quintana) și 25 secunde (Pozzovivo) în raport cu Rigoberto Uran.

Uran a mai cedat la final și în fața lui Fabio Aru (Astana), Wilco Kelderman (Belkin), Rafal Majka (Tinkoff-Saxo) și a lui Cadel Evans (BMC Racing), dar se menține încă lider la general, fiind urmat de Evans la 32 secunde și de Rafal Majka (Tinkoff-Saxo) la 1 minut și 35 de secunde.

SHARE
Previous articleUrán la conducere
Next articleGiro – etapa 15

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.