super-record2015

Italienii de la Campagnolo au prezentat noile grupuri mecanice Super Record, Record și Chorus, ce au deraioare, schimbătoare și angrenaje modificate față de modelele precedente.

Cei de la Campagnolo vor să sublinieze faptul că grupurile mecanice sunt departe de extincție, iar în luna martie au ridicat ștacheta cu grupul Super Record RS. Acesta a fost disponibil în număr limitat, însă, modelele pentru 2015 ale grupurilor Super Record, Record și Chorus împrumută tehnologia de la RS.

Campagnolo Chorus front derailleur - model year 2015 (Pic: Campagnolo)

Deraiorul față actual are același design ca și cel din grupul Super Record RS, cu o pârghie mai lungă, însă cușca este produsă din carbon și nu din aluminiu. Italienii explică această modificare prin faptul că în vremea producției prototipului RS nu au avut la dispoziție timpul necesar pentru producția unei versiuni din carbon.

Campagnolo Record rear derailleur - model year 2015 (Pic: Campagnolo)

Deraiorul spate acționează sub un alt unghi față de casetă, ceea ce face ca lanțul să fie mai apropiat de pinioane. Noul design facilitează o schimbare a vitezelor mai fiabilă pe pinioanele mari, cei de la Campagnolo spunând că rutierii se vor bucura de aceeași lejeritate în schimbare pe o casetă de 11-29 precum pe una 11-23.

Campagnolo Super Record chainset - model year 2015 (Pic: Campagnolo)

Angrenajul este componenta care a suferit cele mai multe modificări. Acesta are acum 4 brațe, un design similar cu cel folosit de Shimano pentru grupurile Dura-Ace și Ultegra, ce permite cicliștilor să utilizeze aceleași brațe la 3 combinații de foi diferite (53/39, 52/36 și 50/34).

Campagnolo Chorus shifters - model year 2015 (Pic: Campagnolo)

Manșoanele manetelor sunt făcute din silicon hipoalergic, însă cea mai importantă modificare asupra manetelor este că schimbarea de pe foia mare pe cea mică va necesita o dublă acționare a butonului.

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.