Quintana et 16 Giro 2014O etapă a șaisprezecea muntoasă, friguroasă, cu zăpadă și confuzie din partea organizatorilor, a fost câștigată de Nairo Quintana (Movistar), care preia conducerea la general. Pe fondul confuziei legată de neutralizarea coborârii de pe Cima Coppi din acest an, Pasul Stelvio, Quintana a luat avans față de ceilalți favoriți, iar în ultimul kilometru l-a lăsat în urmă și pe Ryder Hesjedal (Garmin-Sharp), singurul rutier care a reușit să țină pasul cu el, impunându-se solitar pe Val Martello.

Robinson Chalapud (Colombia) a fost cel care s-a impus pe prima cățărare de categoria întâi – Gavia. În urmărirea lui se aflau Jarlinson Pantano și Julian Arredondo (Trek Factory Racing), dar curând cei trei au fost readuși în pluton.

Pe Stelvio în față s-au aventurat Franco Pellizotti (Androni Giocattoli), Dario Cataldo (Team Sky) și Alexis Vuillermoz (AG2R-La Mondiale), Cataldo fiind cel mai îndrăzneț și a trecut primul peste vârf. Dar pe coborâre Quintana s-a distanțat de grupul tricoului roz împreună cu coechipierul său Gorka Izagirre, Ryder Hesjedal (Garmin-Sharp) și rutierii de la Europcar, Pierre Rolland și Romain Sicard.

Pe cățărarea finală, Quintana a atacat pe prima pantă, în spatele său rămânând doar Hesjedal, de care s-a “descotorosit” în ultimul kilomwtru. Hesjedal a ajuns cu o întârziere de opt secunde și după “isprava” din acestă etapă intră în top 10. Pierre Rolland (Europcar) a încheiat al treilea ascensiunea finală și sare la general de pe locul opt pe locul patru.

Quintana este acum la general pe prima poziție, iar conaționalul său, Rigoberto Urán (Omega Pharma-QuickStep) cade pe locul doi la 1 minut și 41 secunde, iar Cadel Evans (BMC) pe locul trei la 3 minute și 21 secunde, urmat îndeaproape de Rolland, la 3 minute și 26 secunde.

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.