arredondo turul italiei 2014 etapa 18Liderul din clasamentul cățărătorilor, Julián Arredondo (Trek Factory Racing), a adjudecat etapa a optsprezecea a Turului Italiei, dintre Belluno și Rif. Panarotta, o manșă de 171 km cu final în ascensiune (Valsugana – 16,3 km panta medie 7,8% – panta maxima 14%). La patru kilometri de final, columbianul și-a părasit colegii de evadare, fiind urmărit de conaționalul său, Fabio Duarte. Acesta a trecut linia de sosire la 17 secunde după Arredondo, al treilea încheind etapa Philip Deignan (Sky), cu 37 secunde întârziere.

Favoriții au trecut împreună linia de sosire, mai puțin Cadel Evans (BMC), care a fost lăsat în urmă pe cățărarea finală de pe Rifugio Panarotta. Australianul a căzut pe locul 9 la general, iar Pierre Rolland (Europcar) a urcat pe locul trei.

Oficialii UCI îmreună cu delegații echipelor au decis ca sa nu se intervină asupra situației din etapa 16-a, avansul câștigat pe coborârea de pe Stelvio să nu fie anulat, astfel că lider se mentine Nairo Quintana (Movistar) urmat de Rigoberto Uran (Omega-Pharma QuickStep) la 1 minut și 41 de secunde întârziere.

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.