Maratonul Nordul Moldovei – Editia a IV-a 1

24 mai 2014 a fost ziua în care Maratonul Nordul Moldovei a ajuns la a IV-a ediţie. Gazda competiţiei a fost tot Moşia Cai de Vis din localitatea Vârfu Câmpului – Botoşani. Intitulat Caii Pedalează, concursul a adus la start 177 de concurenţi, din care 132 la tura scurtă şi 45 la tura lungă.

Am aflat de acest concurs cu doua luni înainte şi mi-am făcut mari speranţe. Am avut o iarnă şi o primăvară mult mai active comparativ cu anii trecuţi, iar cu o lună înainte de concurs m-am antrenat zilnic. Datorita unor buni prieteni, am fost sponsorizat si cu o bicicleta noua si cu inscriere gratuita si cu transport gratuit. Multumesc lui Radu, Bogdan si Cornel pentru ajutorul acordat.

Ziua concursului a fost iarasi foarte calduroasa, cu cer senin si fara pic de vant. Soarele nu ma sperie asa ca nu mi-am facut nici o problema. De altfel mare parte din traseu e prin paduri, asa ca si cei mai sensibili la caldura il pot parcurge in siguranta. Startul s-a dat putin dupa ora 10, toata lumea la gramada, desi initial s-au intentionat plecari separate pentru tura lunga si tura scurta. Eu m-am inscris la tura scurta, deoarece programul de munca nu-mi permite sa ma antrenez prea mult. Abia am reusit sa fur cate o ora pe zi. Tura scurta a avut 30 de kilometri, iar cea lunga 51 de kilometri, ambele cuprinzand o mare varietate de tipuri de teren si de forme de relief. A fost si sosea, si pamant si pietris si iarba si noroi.

Maratonul Nordul Moldovei – Editia a IV-a 2

Am tras foarte tare si am reusit sa ma mentin in plutonul secund format din patru persoane. Din cauza unor mici ghinioane, am ratat podiumul la cateva secunde, clasandu-ma pe locul 4 in grupa si locul 8 la general. Ironic este ca am avut numarul de concurs 8, am iesit pe locul 8, am plecat la ora 8 de acasa si am ajuns tot la 8, seara! S-a inregistrat un numar mare de abandonuri, majoritatea din cauza unor probleme tehnice, de sanatate sau accidente. Numarul celor rataciti a fost mult mai mic decat in anii trecuti.

Maratonul Nordul Moldovei – Editia a IV-a 3

Fondul de premiere a fost de 1000 de euro, bani impartiti intre primii trei clasati de la fiecare categorie. Castigatorii de la tura scurta si tura lunga au primit in plus un trofeu special. Dupa concurs a avut loc si o tombola cu piese si accesorii pentru bicicleta ce au facut fericiti multi concurenti. Fiecare participant a primit si o masa calda formata din mamaliga cu branza si carnati, o prajitura si o bautura la alegere. Mancarea a fost delicioasa, iar frigiderul cu bere s-a golit in timp record. Sa nu uitam de spectacolul cabalin oferit de Moşia Cai de Vis, in care s-au putut admira frumosii si talentatii cai de rasa.

Maratonul Nordul Moldovei – Editia a IV-a 4

Organizatorii au realizat un eveniment reusit de la care aproape toata lumea a plecat multumita. Zona este foarte frumoasa si atractiva, dar distanta mare fata de centrul tarii, o face greu accesibila pentru multa lume. Sa ne vedem cu bine si in 2015, cu premii mai mari si participanti mai multi!

Maratonul Nordul Moldovei – Editia a IV-a 5

Rezultate MNM 2014 http://www.mtbnordulmoldovei.com/index.php/rezultate-2014

2 COMMENTS

  1. Am uitat de pachetul de start ce a continut un tricou personalizat, un baton proteic si diploma de participant.
    Si a fost si cronometrare cu cip integrat in numarul de concurs!

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.