nairo quintana etapa 19 turul italiei 2014Etapa 19 le-a “așternut” rutierilor un traseu dificil de 26,8 km între Bassano del Grappa și Cima Grappa, pe care aceștia au trebuit să-l parcurgă în regim de contratimp individual. Pentru că traseul a avut doar 7,5 km de fals plat și restul în ascensiune (1512 m diferență de nivel în 19,3 km), așa cum era de așteptat, cotat cu 1,44 la casele de pariuri (cea mai mica cotă), câștigator a fost columbianul Nairo Quintana (Movistar) cu un timp de o oră 5 minute și 37 de secunde.

Surpriza etapei a fost italianul Fabio Aru (Astana) care a avut un timp cu doar 17 secunde mai slab decat al lui Quintana, urcând astfel pe locul 3 la general, fiind la 41 de secunde de poziția a doua a lui Rigoberto Uran.

Uran a terminat al trei-lea contratimpul și a pierdut 1 minut și 26 de secunde față de Quintana, aflându-se acum la 3 minute și 7 secunde în clasamentul general. Locul 4 la general este ocupat de Pierre Rolland (Europcar) cu 5 minute și 26 secunde în spatele columbianului Quintana, iar pe locul 5 a urcat italianul Domenico Pozzovivo (AG2R La Mondiale) la 6 minute și 16 secunde de locul 1.

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.