froome et 2 dauphineCritérium du Dauphiné a debutat anul acesta cu un contratimp individual, în care s-a impus Chris Froome de la Sky, urmat de Alberto Contador (Tinkoff-Saxo) la opt secunde și Bob Jungels (Trek Factory Racing). Același Chris Froome s-a impus și în etapa a doua, secundat tot de Contador, iar olandezul Wilco Kelderman (Belkin Pro Cycling) a trecut al treilea linia de sosire, patru secunde mai târziu. Aceasta este și ordinea primelor trei poziții la general, Froome conducând în fața lui Contador și Kelderman, cu 12, respectiv 21 secunde.

Etapa dintre Tarare – Pays d’Olliergues și Col du Béal (158,5 km) a fost una atipică pentru un debut de cursă, cu 2 cățărării de categoria a doua, una de a treia, una de categoria a patra și în final o ascensiune de categorie specială.

Acestă ultimă cățărare, Col du Béal, a fost decisivă cum era de așteptat. În ultimii 5 km, la o accelerare a lui Froome, în față au mai rămas doar Contador, Vincenzo Nibali, Kelderman, Andrew Talansky (Garmin-Sharp) și Jurgen Van Den Broeck (Lotto Belisol). Britanicul a mai dat câteva atacuri, până ce în ultimul kilometru în spatle lui a mai rămas doar Contador, pe care l-a lăsat puțin în spate pe ultimii 200 de metri. Au urmat peste linia de sosire Kelderman, Talansky și Van Den Broeck, în timp ce Nibali, lăsat în urmă de la al doilea atac al lui Froome, a încheiat ziua cu o întârziere de 27 secunde, la general ecartul său față de lider fiind de 50 secunde.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.