joaquim rodriguez

Oficialii de la Katusha au confirmat zvonurile ce circulau de câteva zile, conform cărora Joaquim Rodriguez va fi inclus pe lista de start a rușilor în Le Tour.

Cea mai bună performanță a spaniolului în Turul Franței a fost locul 3 de anul trecut, obținut cu greu în ultima săptămână. Rodriguez plănuia la începutul anului să participe în Giro și Vuelta, sărind astfel peste Turul Franței, însă o căzătură în etapa a 6-a din Turul Italiei l-a forțat să abandoneze și să își schimbe programul pentru restul sezonului.

”A treia săptămână arată interesant și vreau să câștig măcar o etapă. Am acest obiectiv, iar între timp mă voi bucura de mersul pe bicicletă. Altfel, mi-ar fi greu să stau în fața televizorului și să nu fiu acolo. A fost dureros în Giro și ar fi fost la fel în Le Tour”, a declarat Rodriguez. ”Aceste curse sunt pentru mine. Doar când mă uit la tv la curse precum Paris-Roubaix simt că nu pierd ceva”.

După cum a spus și managerul echipei, Viatcheslav Ekimov, Rodriguez nu va viza clasamentul general în Franța, ci mai degrabă câștigarea unei forme bune pentru Turul Spaniei și, dacă se poate, o victorie de etapă.

”Am ambiții și în Turul Franței, dar nu pentru clasamentul general. Celălalt obiectiv pe care l-am stabili la începutul sezonului, Vuelta, este încă posibil. Cursa mi se potrivește și vreau să o câștig”.

Purito a avut ghinion încă din clasicile din Ardeni, când a căzut în Amstel Gold Race și a ratat și celelalte clasice. Accidentul din Giro a compromis total prima parte a sezonului, iar Rodriguez s-a întors acasă, în Andorra, și are în vizor acum Turul Spaniei și Campionatele Mondiale.

”Am vrut să am o prestație bună în prima parte a sezonului. Aveam ambiții mari, dar căzăturile mi-au ruinat orice șansă de a mă lupta. Coasta încă mă doare, însă din ce în ce mai puțin. Situația devine mai bună cu fiecare zi ce trece”.

Echipa celor de la Katusha va fi construită în jurul învingătorului din Milano – San Remo, Alexander Kristoff, acesta exprimându-și dorința de a se lupta pentru tricoul verde. Simon Spilak a avut o prestație bună în această primă parte de sezon și va primi și el o șansă de a se lupta pentru clasamentul general.

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.