talansky criteriul dauphine 2014După primele două etape din Critérium du Dauphiné 2014, Christopher Froome (Sky) părea câștigător sigur al competiției franceze. În etapa a șaptea Alberto Contador (Tinkoff-Saxo) a atacat la mai puțin de doi kilometri de finalul cățărării finale și a încheiat manșa cu 20 secunde avans față de Froome, preluând conducerea la general, cu un avans de opt secunde față de britanic. Dar victoria finală s-a jucat chiar în ultima etapă.

Andrew Talansky (Garmin-Sharp), parte a evadării zilei, a profitat de reacția întârziată a lui Contador și a încheiat ziua pe locul patru, cu 1 minut și 6 secunde în fața spaniolului, urcând pe primul loc la general.

Etapa finală a fost câștigată de Mikel Nieve de la Sky, urmat fiind pe linia de sosire de Romain Bardet (AG2R) și Adam Yates (Orica-GreenEdge). Evadarea etapei s-a format repede după startul etapei dintre Megève și Courchevel (130,5 km), iar Talansky era cel mai bine clasat, cu un ecart de 39 secunde față de Contador. Fugarii au ajuns la un avans maxim de 3’20” și deși Contador s-a apropiat pe final de grupul lui Talansky, americanul a reușit să încheie ziua cu un avans care i-a adus victoria finală.

Contador s-a clasat la final pe locul doi, la 27 secunde distanță de Talansky, iar belgianul Jurgen Van Den Broeck (Lotto-Belisol), aflat și el în evadare, a completat podiumul final. Froome a cedat pe penultima cățărare a zilei și a ieșit din top 10.

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.