froome

O publicație franceză susține că UCI nu a respectat regulile anti-doping pentru a-i permite lui Chris Froome să folosească, în scop terapeutic, corticosteroizi pe perioada Turului Romandiei, cursă câștigată de britanic la începutul lui mai.

Le Journal de Dimanche spune că Froome a utilizat penisolone pentru a trata o răceală, după ce medicul celor de la Sky, Alan Farell, a obținut permisiunea din partea directorului departamentului medical al UCI, relatează AFP.

Folosind cuvinte precum ”complicitate” în articol, publicația nu se ferește să acuze UCI că i-ar oferi lui Froome un tratament preferențial și subliniază că fiul președintelui Brian Cookson, Oli, este angajat al echipei Sky.

Doctorul Gerard Guillaume spune că Uniunea Ciclistă Internațională nu a urmat procedurile corecte: ”Regulamentul spune că administrarea de steroizi per oral este interzisă în timpul unei competiții, iar dacă un ciclist are nevoie de un astfel de tratament, este clar că nu are condiția fizică necesară pentru a lua parte într-o competiție. Orice derogare în acest sens trebuie analizată de un grup de experți”.

Deși conform codului WADA, acest grup de experți ar trebui să fie format din 3 medici, regulamentul propriu UCI permite stabilirea unei decizii și de către o singură persoană.

UCI a negat astăzi acuzele aduse de Le Journal de Dimanche, motivându-și derogarea prin prisma istoricului medical al rutierului și susținând că decizia respectă întru totul regulamentul propriu.

Este pentru a doua oară în această săptămână când medicația folosită de Froome apare în lumina reflectoarelor. În etapa de luni din Criterium Dauphine, transmisia tv l-a arătat pe ciclistul de la Sky folosind un inhalator. Acesta a explicat că folosește inhalatoare încă din copilărie pentru că are astm în timpul efortului.

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.