Rohloff lansează un butuc de 170mm pentru FatBike 1

Butucul Rohloff nu a suferit nici o modificare majoră în cei 16 ani de existenţă. Anul acesta, germanii de la Rohloff au decis să facă ceva ce nimeni nu a mai făcut: să construiască un butuc special pentru FatBike-uri. Din luna august va fi disponibil un butuc cu 14 viteze integrate si ax de 170mm, perfect adaptat unui cadru de FatBike.

Rohloff lansează un butuc de 170mm pentru FatBike 2

Rohloff lansează un butuc de 170mm pentru FatBike 4Primele FatBike-uri aveau distanta intre dropout-urile spate de 135mm iar furca spate avea un design asimetric pentru a face loc anvelopei de 4″. S-a trecut apoi la un nou standard, de 170mm, iar producatorii au inceput sa lanseze butuci mai lati. Rohloff este primul producator ce a fabricat un butuc cu viteze integrate lat de 170mm. Legendarul butuc devine mai lat, dar isi pastreaza restul caracteristicilor intacte. Cele 14 viteze sunt egal etajate, iar schimbarea vitezelor se poate face in orice conditii.

Denumit Rohloff Speedhub XL, noul gearhub va fi produs doar in varianta cu 32 de gauri si culoare neagra. Latimea flansei va fi la fel, de 100mm, dar va creste distanta dintre ele, la 93mm. Va fi disponibil si cu ax QR si cu ax cu piulite, ambele versiuni find prevazute cu suport pentru disc. Pretul unui XL va fi cu 10% mai mare decat al unui Rohloff normal.

Rohloff lansează un butuc de 170mm pentru FatBike 3

S-a publicat si o lista cu cadrele ce accepta noul butuc, dar cu siguranta va incapea si pe altele. Cadrele recomandate sunt: Salsa Mukluk, Kona Wo, Trek Farley, Lynsky Stratus, Moots FrosTi, Reeb Reebdonkadonk, Ventana El Gordo, Schlick Ape, On-One Fatty, Twenty 2 Bully, Carver Ti Snow, Lamere Carbon Pro, Fatback 170, Muru Witjira, Genesis Caribou, Nicolai Argon Fat, Norco Bigfoot, Squatch, Viscious Thunderwing.

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.