MG KVis

Singura cursă ce plasează România pe harta ciclismului de șosea european, Turul Sibiului, aduce și anul acesta la start echipe interesante, construindu-și în continuare o reputație pe seama căreia va putea să crească în viitor.

Polonezii de la CCC vor reveni anul acesta, după un sezon în care au crescut nivelul investițiilor, lucru ce s-a reflectat direct în invitațiile primite în curse de World Tour precum Turul Cataluniei, Amstel Gold Race sau Turul Elveției. Prezența învingătorului de anul trecut, Davide Rebellin, este incertă, acesta fiind trecut doar ca rezervă, însă CCC îl va aduce la Sibiu pe Jacek Morajko, fost rutier la Vacansoleil.

În urma retragerii echipelor Bike Aid, Wallonie Bruxelles și Gourmetfine, echipa italiană MG Kvis – Wilier, pentru care evoluează campionul național pe șosea al României, Andrei Nechita, a fost invitată în Turul Sibiului anul acesta, alături de Meridian Kamen, echipă pe la care au trecut Patrick Sinkewitz și chiar Riccardo Ricco pentru scurt timp, și olandezii de la Parkhotel Valkenburg, ce îi au în lot pe Kai Reus (fost la Rabobank în perioada 2006-2010) și Brian Bulgac (fost la Lotto Belisol în perioada 2012-2013).

Androni Giocattoli este cea de-a doua echipă pro-continentală ce va veni la Sibiu, italienii anunțând că vor fi conduși chiar de  managerul Gianni Savio. Franco Pellizotti, Johnny Hoogerland și Emanuele Sella sunt cele mai importante nume din echipă, însă nu se cunosc încă cei 7 rutieri ce vor fi trimiși în cursa noastră.

Chiar dacă numărul de echipe pro-continentale participante nu a crescut, faptul că echipe continentale importante precum Adria Mobil, Synergy Baku sau Meridiana vor lua locul unor naționale ce nu ofereau prea multe competiției, va crește cu siguranță nivelul cursei.

Turul Sibiului va debuta pe 17 iulie, cu un prolog de 2,3km în centrul istoric al Sibiului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.