Mondraker Foxy Carbon - o super bicicletă de 27.5 0

În 2015 firma spaniolă Mondraker va sărbători 10 ani de la apariţia modelului Foxy. Pentru a comemora evenimentul au lansat un model nou numit Foxy Carbon, o bicicletă cu suspensie integrală şi roţi de 27.5″. Supranumită “The Bike”, noua creaţie a celor de la Mondraker este cu adevărat o superbicicletă.

Mondraker Foxy Carbon - o super bicicletă de 27.5 1

Foxy Carbon a fost construita in colaborare cu ciclistul profesionist Fabian Barel. Una din cele mai interesante caracteristici ale bicicletei este cadrul lung, imperecheat cu o pipa foarte scurta. Se poate opta pentru o pipa de 10 sau de 30mm. Mondraker a fabricat cadre similare cu multi ani in urma, acum majoritatea producatorilor fac la fel. Acest design se numeste Forward Geometry, deoarece lungimea cadrului  este similara cu alte cadre mai scurte plus pipa. Deoarece pipa este atat de scurta, practic nici nu mai intra la socoteala. Ciclistul sta in aceeasi pozitie ca pe un cadru scurt cu o pipa lunga.

Mondraker Foxy Carbon - o super bicicletă de 27.5 2

Avantajele acestui design sunt evidente. Axul faţă este mutat mai inainte ceea ce conduce la tractiune sporita si avantaj pe catarari. Pipa foarte scurta plaseaza ghidonul exact deasupra headset-ului asigurand o manevrabilitate superioara, precisa si rapida. Gatul conic este deja ceva normal in aceasta categorie, la fel si camasile trase prin interiorul cadrului. Ajutata si de chainstay-urile scurte, “The Bike” este o adevarata devoratoare de trasee montane.

Mondraker Foxy Carbon - o super bicicletă de 27.5 3

Cadrul este echipat cu Zero Suspension System, cu un shock de 140mm. Telescopul este suspendat intre pivoti, fiind apasat pe ambele capete in acelasi timp. Rezulta astfel o suspensie foarte sensibila, performanta si eficienta. Sistemul previne efectul de bob, intreaga putere a ciclistului transferandu-se acolo unde trebuie, la roata spate.

Mondraker Foxy Carbon - o super bicicletă de 27.5 4

“The Bike” vine echipata cu un groupset complet Sram XX1. Cadrul are monobloc Press Fit BB92, suport ISCG05 si o protectie de aluminiu in caz ca sare lantul. Suspensiile sunt produse de Fox, pe faţă fiind prezenta o furca Fox 34 Talas CTD de 160mm, iar pe spate un shock Fox Float CTD de 140mm. Headset-ul, pipa, ghidonul si mansoanele sunt marca Onoff, iar tija este RockShox Reverb Stealth. Franele Formula T1 carbon au disc de 180mm si pe fata si pe spate. Rotile Crank Brothers Iodine 3 au anvelope tubeless Maxiss Ardent de 27.5×2.25.

Mondraker Foxy Carbon - o super bicicletă de 27.5 5

Un cadru gol fara shock are o greutate de 2kg, iar bicicleta completa, fara pedale, cantareste 12kg. Despre pret si disponibilitate inca nu se stie nimic, dar cred ca e mai bine asa!

Mondraker Foxy Carbon - o super bicicletă de 27.5 6

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.