SADA - Bicicletă pliabilă fără spiţe şi butuci 1

În urma cu câţiva ani, bicicletele cu roţi fără spiţe şi fără butuci erau ceva de domeniul SF-ului, ceva ce părea o fantezie a unor designeri vizionari. Iată că viziunea designerilor respectivi a devenit realitate şi deja au apărut primele proiecte reuşite de roţi hubless. Deşi pare o inutilitate sau un moft, bicicleta fără butuci a fost creată şi deja câteva modele circulă în libertate.

SADA - Bicicletă pliabilă fără spiţe şi butuci 2

Creatorul italian Gianluca Sada a inventat un nou model de bicicletă ce are ca principala caracteristica lipsa butucilor si a spitelor. In plus, bicicleta Sada se pliaza pana ajunge un pachet foarte compact, de marimea unei umbrele. Plierea se realizeaza rapid, fara unelte, bicicleta putand fi carata cu usurinta in mijloacele de transport in comun , sau luata la birou, scoala sau biblioteca. Rotile se scot complet din cadru, iar ce ramane are forma si marimea unei umbrele obisnuite.

SADA - Bicicletă pliabilă fără spiţe şi butuci 3

Rotile de 26″ o fac mai practica decat majoritatea pliabilelor, ce au roti de 20″. Sada se manevreaza la fel de bine si de usor ca orice bicicleta, iar lipsa schimbatoarelor si a franelor scutesc de multe probleme, reglaje si intretinere. Franarea se realizeaza ca la bicicletele FixedGear, e suficient sa te opresti din pedalat ca bicicleta sa se opreasca. Cea mai mare problema a acestui design e evident, fragilitatea rotilor. Lipsa spitelor fac cercurile foarte vulnerabile la descentrari, astfel ca Sada poate fi folosita doar pe soselele drepte si netede. Orice groapa sau bordura pot afecta iremediabil rotile, iar posibilitati de recentrare nu prea exista. De asemnei, apa, noroiul si mizeria pot pune mari probleme transmisiei, deoarece rola de angrenare se afla in partea de jos a jantei.

Sada este momentan in stadiul de prototip si nu se cunoaste data punerii in vanzare. De asemeni producatorul nu a facut publice detalii legate de pret, greutate sau detalii tehnice.

Sursa: BikeRumor

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.