Hutchinson lansează trei anvelope pentru Enduro 0

Hutchinson e un nume cu greutate în domeniul anvelopelor pentru biciclete, iar produsele lor nu mai au nevoie de nici o reclamă. În luna iulie a acestui an Hutchinson va lansa trei noi modele de anvelope dedicate curselor de Enduro. Cele trei poartă numele de Squale, Toro şi DZO.

Squale este un cauciuc adaptat terenurilor uscate si pietroase. Crampoanele de pe margini sunt concepute pentru a permite abordarea in siguranta a virajelor, minimizand riscul derapajelor si marind aderenta. Crampoanele centrale sunt asezate alternativ un grup de doua, apoi unul singur pentru a obtine un maxim de tractiune si stabilitate. Totodata acest aranjament ajuta la o franare mai eficienta si mai sigura. Baza anvelopei nu este neteda, ci granulata, pentru a depasi in siguranta zonele alunecoase si radacinile.

Hutchinson lansează trei anvelope pentru Enduro 1

Hutchinson lansează trei anvelope pentru Enduro 2

Toro este conceput pentru terenuri mixte cu suprafete diverse. Crampoanele de pe margini sunt mai mari si egal departate pentru a imbunatati manevrabilitatea in viraje si a oferi un contact bun cu solul. In interior, toate crampoanele au cate o adancitura, ceea ce le permite sa se deformeze si sa se muleze mai bine pe denivelarile terenului. Crampoanele mari si patrate de pe centru asigura o aderenta si o tractiune foarte bune. Intre crampoanele patrate sunt intercalete unele mai mici in forma de diamant, pentru un contact sporit pe suprafetele alunecoase. Structura anvelopei este foarte solida, pentru a rezista accelerarilor si franarilor bruste.

Hutchinson lansează trei anvelope pentru Enduro 3

Hutchinson lansează trei anvelope pentru Enduro 4

DZO este creat pentru terenuri moi, acoperite cu apa si noroi. Crampoanele imense si colturoase de pe margini asigura o rulare rapida in viraje, minimizand mult riscul deraparii. Si crampoanele de pe centru sunt la fel de mari, iar distanta mare dintre ele permite evacuarea rapida a noroiului. Baza anvelopei este neteda si lucioasa pentru a nu permite noroiului sa se lipeasca. Marimea crampoanelor ajuta atat la o tractiune foarte buna, cat si la o franare foarte eficienta.

Hutchinson lansează trei anvelope pentru Enduro 5

Hutchinson lansează trei anvelope pentru Enduro 6

Toate anvelopele din gama Enduro au in compozitie un nou cauciuc ce mareste aderenta si beneficiaza de laterale intarite, fara insa a adauga la greutate. Toate trei se produc in marime de 26″, 27.5″ si 29. In ce priveste latimea, Squale este disponibil in 2.25″, 2.30″ si 2.35″, DZO vine doar cu 2.25″, iar Toro are 2.35″ pentru  faţă si 2.25″ pentru spate. Greutatea anvelopelor Squale se situeaza intre 600 si 1050 de grame, Toro cantareste intre 655 si 1050 grame, iar pentru DZO nu s-a publicat greutatea. Pentru preturi trebuie sa asteptam luna viitoare.

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.