Feedback Sprint, stand de reparaţii portabil 1

Noul stand de la Feedback Sports este atât de mic încât poate fi luat ca bagaj de mână în tren sau avion. Denumit Sprint, acest stand se pliază şi se împachetează într-un pachet compact şi usor ce încape într-o geantă de voiaj.

În ciuda dimensiunilor minimale, Sprint este un stand complet operational si cu toate functiile modelelor mai mari. Este perfect pentru echipele de ciclism ce merg la concursuri sau pentru cei ce isi petrec concediile cu masina si bicicleta. Ca multe alte standuri si Sprint se bazeaza pe un suport cu trei picioare ce ii asigura o stabilitate optima. Bicicleta se fixeaza pe o şina orizontala, ceea ce permite lucrul pe ambele parti. Fixarea se face in zona monoblocului si de dropout-urile furcii. Bineinteles, roata fata trebuie scoasa. In plus ofera si posibilitate de montare inversa, cu fixare pe dropout-urile din spate.

Feedback Sprint, stand de reparaţii portabil 2

Sprint se poate regla intr-o mare varietate de pozitii. Picioarele se pot departa sau apropia dupa caz, fara sa influenteze prea mult stabilitatea sau inaltimea totala. Tija centrala se poate ridica sau roti in orice directie. Dupa ce bicicleta este ridicata in pozitia optima, poate fi rotita dupa preferinte fara efect asupra inaltimii.

Orice bicicleta poate fi montata pe standul Sprint, deoarece acesta este dotat cu suport pentru ax QR de 9 si 10mm, 12mm ThruAxle si 15mm TA. Exista chiar si adaptoare pentru ax de 20mm, dar se vând separat. Suportul pentru ax culiseaza inainte si inapoi pentru a se cupla cu furca, in timp ce monoblocul ramane fix pe suportul cauciucat.

Feedback Sprint, stand de reparaţii portabil 3

Dupa ce bicicleta este montata se pot face cu mare usurinta toate reparatiile necesare. Angrenajul se invarte liber fara a interfera cu standul, astfel ca schimbatoarele se pot regla fara probleme. O mica problema ar fi cu cadrele ce au cablurile schimbatoarelor trase pe sub monobloc. La acestea trebuie cautata o pozitie de fixare in care cablurile sa nu fie prinse intre cadru si suport. Practic nu exista nici o reparatie ce nu poate fi facuta pe acest stand, inclusiv schimbarea monoblocului sau a headset-lui. Şina orizontala poate fi mutata in fata sau in spate pentru a echilibra bicicleta, si se fixeaza intr-o pozitie fixa cu o maneta QR.

Feedback Sprint, stand de reparaţii portabil 4

Feedback Sprint a fost testat intensiv de multi mecanici si nici unul nu a a vut nimic de obiectat. Chiar si dupa mai mult de un an de utilizare zilnica, standul nu a aratat nici o slabiciune. La o greutate de 5,7kg, micul stand suporta orice bicicleta de pana la 38 de kilograme! Inaltimea de lucru se poate varia intre 76 si 121cm. In stare pliata are dimensiunile de 13x19x76 de centimetri. Costa 235 de dolari si vine cu o garantie de 3 ani.

Feedback Sprint, stand de reparaţii portabil 5

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.