SE Bikes vinde cele mai ieftine FatBike-uri 1

Deşi popularitatea FatBike-urilor e în continuă creştere, le vedem destul de rar, şi asta se datorează preţurilor mari. Jantele şi anvelopele extra-late costă destul de mult, iar cadrele şi furcile trebuie să fie pe măsură. SE Bikes e o firmă ce a produs două modele de FatBike, suficient de ieftine pentru a putea fi cumpărate de oricine.

SE Bikes vinde cele mai ieftine FatBike-uri 2

Primul model, denumit F@E (Fattie) costa 900 de dolari si are aproape toate caracteristicile modelelor mai scumpe. Atat cadrul cat si furca sunt construite din tuburi din aluminiu double butted. Alte modele cu preturi similare vin cu cadre si furci din otel. Furca faţă a departata la 135mm, iar furca spate are un design asimetric, tot pentru butuc de 135mm. Fara a fi neaparat un dezavantaj, aceasta caracteristica permite utilizatorilor sa-si schimbe cu usurinta butucul spate cu oricare altul de 135mm. Modelele actuale folosesc standarde de 170 si 190mm, care bineinteles sunt mult mai scumpe. Ambii butuci au ax QR, monobloc cu rulmenti de 100mm si cuvetaria semi-integrata.

SE Bikes vinde cele mai ieftine FatBike-uri 3

Al doilea model poarta numele de F@R (Fatter), e construit pe acelasi cadru si are un pret de 1300 de dolari. Fiind mai gras, F@R merge pe jante mai late fata de F@E. Fatter are pe faţă janta de 101mm, iar pe spate are 80mm, in timp ce Fattie merge pe 93/73mm. S-a optat pentru o roata mai ingusta pe spate pentru a oferi spatiu angrenajului cu trei foi. Si anvelopele de 4″ difera putin, modelul mai scump ruleaza pe VeeRubber de 120TPI, iar modelul ieftin are anvelope mai slabe , de 72TPI. Anvelopele Vee Rubber Mission sunt pliabile, iar jantele au decupaje mari, ceea ce pastreaza greutatea scazuta.

SE Bikes vinde cele mai ieftine FatBike-uri 4

Echiparile celor doua biciclete sunt bune si foarte bune. F@E este dotata cu un groupset 3×9 cu angreanj 22-32-44 si pinioane pe caseta 11-34. Schimbatoare SLX si Acera, lant KMC Z99, frane hidraulice Tektro M330 si roti Weinmann cu 32 de spite. Si F@R merge tot pe 3×9, dar are piese din gamele superioare. Monoblocul e cu rulmenti exteriori, schimbatoarele Deore, pinioanele HG50 si franele Shimano M445. Si la celelate componente, cum ar fi tija, saua, pipa si ghidonul, Fatter e mai bine echipat. Greutatea totala insa este aproape aceeasi la ambele modele, F@E cantareste 16,1kg, iar F@R 15,6kg.

Ambele FatBike-uri se fabrica in trei marimi (S, M, L) si doar doua culori, rosu pentru F@E si gri pentru F@R. De mentionat ca se livreaza fara pedale.

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.