10418249_813547561996561_8305672720468283320_n

Cum ne-am obișnuit în ultimii ani, cu o săptămână înaintea Turului Franței, în majoritatea țărilor se desfășoară campionatele naționale de ciclism pe șosea.

Vincenzo Nibali a devenit în premieră campion național al Italiei pe șosea, după ce i-a învins pe Davide Formolo și Matteo Rabottini. La proba de contratimp individual, rutierul de la Movistar, Adriano Malori, a fost cel mai rapid pe traseul de 41km. Dario Cataldo a sosit pe locul 2, iar Alan Marangoni completat podiumul.

NIbali Formolo

După ce a câștigat pentru prima dată titlul de campion național la contratimp, Alejandro Valverde i-a făcut cadou victoria în cursa pe șosea colegului său Ion Izagirre. Cei doi au încheiat cursa împreună, detașați de restul plutonului și au sărbătorit succesul pe linia de finish.

Izagirre Valverde

Arnaud Demare și-a învins la sprint colegul de echipă, pe Nacer Bouhanni, în cursa din Franța, luându-și astfel revanșa, după ce în 2012 Bouhanni îi sufla victoria în aceeași cursă. Kevin Reza, sprinterul de la Europcar, a prins ultima treaptă a podiumului. În proba de contratimp, Sylvain Chavanel a cucerit al 6-lea titlu de campion național.

În Olanda, Sebastian Langeveld s-a impus în cursa pe șosea în fața lui Nikki Terpstra, în timp ce la contratimp Tom Dumoulin nu a avut rival, trecându-și în palmares titlul de campion național la doar 23 de ani.

Andre Greipel și Peter Sagan și-au apărat titlurile în Germania, respectiv Slovacia, în timp ce Bradley Wiggins a redevenit campion al Marii Britanii la contratimp.

wiggins

Lista completă cu noii campioni naționali:

România: contratimp – Andrei Nechita

Belgia: șosea – Jens Debusschere

Rusia: șosea – Alexander Porsev / contratimp – Anton Vorobyev

Cehia: șosea – Zdenek Stybar / contratimp – Jan Barta

Elveția: șosea – Martin Elmiger / contratimp – Fabian Cancellara

Luxemburg: șosea – Frank Schleck / contratimp – Laurent Didier

Portugalia: șosea – Nelson Oliveira / contratimp – Nelson Oliveira

Austria: șosea – Riccardo Zoidl / contratimp – Matthias Brandle

Danemarca: șosea – Michael Valgren / contratimp – Rasmus Quaade

Belarus: șosea – Yauheni Hutarovich / contratimp – Kanstantin Siutsou

 

 

 

 

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.