Acasă TEHNIC Moonmen lansează un FatBike rigid din titan

Moonmen lansează un FatBike rigid din titan

0

Moonmen lansează un FatBike rigid din titan 1

Moonmen este o companie nouă, creată de trei prieteni pasionaţi de ciclism. Pentru a se distinge de majoritatea producătorilor, ei au decis să producă doar piese din titan. Cu o experienţă de 10 ani în domeniul bicicletelor, Todd Heath este sudorul echipei şi din mâinile lui a ieşit o adevarată operă de artă.

Prima creatie semnata Moonmen este un cadru de FatBike construit in intregime din titan. Si nu doar cadrul este format din nobilul metal, ci si furca, pipa, ghidonul si tija de şa. Denumit #M00, acest cadru este special proiectat pentru o transmisie SingleSpeed, dar bineinteles poate folosi si un butuc cu viteze sau un pinion fix. Cea mai uluitoare inovatie a celor de la Moonmen este sistemul de intindere a lantului. Intinzatorul este incorporat in chainstay si are forma unui surub cu doua capete. Cand intinzatorul se desfileteaza capatul chainstay-ului este impins cu forta spre inapoi, practic marindu-i lungimea. Un surub de blocaj impiedica infiletarea accidentala a intinzatorului. Tot multumita acestui intinzator, chainstay-ul se poate desface, permitand montarea unei curele dintate in locul lantului. Acelasi sistem este inclus si in alte tuburi, ceea ce permite cadrului sa fie demontat si introdus intr-o servieta normala.

Aspectul cadrului #M00 se apropie de stilul unui BMX mai vechi. Toate piesele frameset-ului au fost construite cat mai asemanator cu cele intalnite pe BMX-uri, rezultatul final aratand ca un BMX supradimensionat. Tubul şeii este curbat spre inainte, rezultand astfel un set de chainstay-uri foarte scurte si rigide. Axul spate are dimensiunile de 142x12mm, iar cel faţă este de 135x15mm. Monoblocul are o latime de 100mm.

Furca #LupineFork are gatul de 1.1/8″ si prinderi pentru axul rotii identice cu BMX-urile. Ghidonul #MoonriseHandlebar are lungimea de 76cm, inaltimea de 10cm si o inclinatie de 18 grade. Pentru cei familiarizati cu siteurile de socializare mentionez ca toate componentele Moonmen au in fata un HashTag # pentru a fi mai usor de cautat online. Astfel pipa se numeste #BuckeyeStem iar tija #BoltSeatpost.

Toate cadrele sunt construite manual si se fac de obicei la comanda si dupa specificatiile clientului. La dorinta cumparatorului, pe cadru se poate monta si ureche pentru schimbator, pentru a putea fi dotat cu pinioane multiple. Despre greutatea componentelor nu s-a pomenit nimic, in schimb preturile sunt afisate mare si clar. Pretul de pornire doar pentru cadru, este de 3600 de dolari americani. Restul extraoptiunilor se platesc separat si nu sunt ieftine deloc. Spre exemplu pentru tragerea cablurilor prin cadru se taxeaza inca 100$, iar pentru gaurile suportului de bidon sau urechile pentru portbagaj trebuie sa mai dai 40$. Furca costa 850 dolari, iar cu cele patru extraoptiuni pretul se mareste cu 267 dolari. Pipa costa 395$, tija e 295$ iar ghidonul 275$ sau 395$.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Exit mobile version