Trek Emonda

Cei de la Trek au lansat cea mai ușoară bicicletă din lume produsă în serie, chiar înaintea debutului Turului Franței. Modelul a fost numit Émonda, iar prețul este pe măsură greutății și calității bicicletei – 14000€.

Trek Team

Émonda a fost concepută pentru cățărători și face parte dintr-o gamă  de 11 biciclete, cu modele ce pornesc de la 1600€. Varianta de top, SLR 10, are un cadru ce cântărește doar 690g.

Trek Team Emonda

Cadrul se află în producție de 30 de luni și este fabricat din fibre de carbon OCLV 700, la fel ca și cele ale bicicletelor din seria Madone 7, însă profilul tuburilor a fost modificat pentru a reduce din grame fără a sacrifica din rigiditate. La 690g, cadrul Émonda este mai ușor decât rivalii Cannondale SuperSix Evo (710g) și Specialized S-Works Tarmac SL4 (897g).

Emonda ghidon+pipa

La greutatea impresionantă a bicicletei contribuie și celelalte componente de top, precum ghidonul și pipa Bontrager XXX sau frânele Bontrager Speed Stop. În goana după o greutate cât mai scăzută, cei de la Trek au salvat 75g prin alipirea pipei de ghidon.

Emonda frane

Frânele Speed Stop sunt montate direct pe cadru, încă un amănunt prin care a fost redusă greutatea totală a bicicletei.

duotrap

Émonda  SLR 10 este echipată cu un grup SRAM Red 22, iar roțile foarte ușoare Tune Skyline sunt acompaniate de cauciucuri Vittoria Crono CS. Șaua este și ea un model deosebit – Tune Komm-Vor Plus. 

Komm-Vor

Alte 4 modele din gamă sunt construite în jurul cadrului SLR: SLR 9 cu un grup Shimano Dura-Ace Di2 și o greutate de 6,1kg, SLR 8 cu un grup mecanic Shimano Dura-Ace și o greutate de 6,15kg, SLR 6 cu un grup Shimano Ultegra și o greutate de 6,6kg, plus un model pentru fete.

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.