Procore - Sistemul Dual Chamber de la Schwalbe 1

Pe la începutul anului se zvonea că Schwalbe şi Syntace vor lansa un nou sistem de anvelopă cu două camere. Detaliile tehnice nu se cunoşteau la acea vreme şi toată lumea aştepta cu nerăbdare noutăţi. Iată că noutăţile au sosit şi noul sistem Dual Chamber a fost prezentat cum se cuvine.

Schwalbe şi Syntace au colaborat pentru producerea unui nou tip de anvelopă cu două camere, şi bineînţeles o jantă cu două găuri. La început s-a testat cu o anvelopă ce conţinea două camere de aer, dar proiectul a fost modificat şi simplificat. Noul sistem se numeşte Procore şi este alcătuit dintr-o cameră mai groasă ce se introduce în interiorul anvelopei, la fel ca orice altă cameră. Spre deosebire de camerele clasice, Procore nu se dilată astfel că rămâne un spaţiu liber între ea şi anvelopă.

Procore - Sistemul Dual Chamber de la Schwalbe 2

Avantajele sunt clare: se poate folosi orice anvelopa, fara a fi nevoie de achizitionarea unora speciale, greutatea este aproape identica cu a unui sistem clasic, iar montarea este facila si rapida. Practic, Procore se instaleaza ca o camera normala si se umfla pana la o presiune de 60-70 PSI. Prin a doua valva se introduce aer intre cauciuc si camera Procore. Daca la anvelopele clasice a aproape imposibil sa rulezi in siguranta cu o presiune mai mica de 20 PSI, cu sistemul Procore se poate rula cu 14 PSI. O presiune atat de scazuta asigura o aderenta extraordinara pe orice teren, rulaj lin si rapid, siguranta in viraje si pe teren alunecos. Camera Procore preseaza puternic peretii laterali ai anvelopei astfel ca riscul dejantarii este total eliminat. Snake bite-urile, penele, jantele lovite, derapajele si alunecarile vor fi de domeniul trecutului cu acest sistem revolutionar.

Procore - Sistemul Dual Chamber de la Schwalbe 3

Probabil singurul dezavantaj al Procore este greutatea putin mai mare. O astfel de camera cantareste in medie 200 de grame, dar in schimb se pot folosi anvelope mai subtiri si mai usoare. Vor fi disponibile mai multe modele de Procore pentru diferite latimi si diametre de janta. Data lansarii oficiale inca nu se cunoaste, dar se zvoneste ca va avea loc vara asta. Nici despre pret nu s-a aflat nimic, deci nu ne ramane decat sa asteptam si sa punem bani deoparte.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.