Nibali-et 2-Turul Frantei 2014Marcel Kittel (Giant-Shimano) a deschis seria victoriilor din Turul Franței 2014, urmat surprinzător în etapa a doua de victoria lui Vincenzo Nibali (Astana), etapa organizată între York și Sheffield, în lungime de 201 kilometri. Italianul preia conducerea la general, întrucât Kittel nu a supraviețuit acestei etape cu 9 cătărări repertoriate și conduce acum cu 2 secunde în fața lui Peter Sagan (Cannondale) și Greg Van Avermaet (BMC).

Evadarea etapei i-a avut în componență pe Matthew Busche (Trek Factory Racing), Blel Kadri (AG2R La Mondiale), Perrig Quemeneur (Team Europcar), David De La Cruz Melgarejo (Team NetApp-Endura), Armindo Fonseca (Bretagne-Séché Environnement) și Cyril Lemoine (Cofidis, Solutions Credits). Plutonul a ținut tot timpul fugarii sub control, evadarea fiind neutralizată în cele din urmă. Kadri a fost ultimul fugar “înghițit” de pluton.

Pe ultima cățărare a fost o tatonare a favoriților turului, culminând cu un atac al lui Froome (Sky). Dar cel care a surprins cu un atac a fost Nibali, care a plecat cu 2 km încă de rulat. Cum în spatele său nu s-a organizat o urmărire, italianul a trecut primul linia de sosire urmat la 2 secunde de Greg Van Avermaet (BMC) și Michal Kwiatkowski (OPQS).

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.