Boom-et5.TDF 2014Etapa a cincea din Turul Franței a adus 13 kilometri de pavate, în 7 sectoare, două fiind scoase de organizatori din cauza vremii nefavorabile, iar cel care s-a descurcat cel mai bine în aceste condiții a fost Lars Boom (Belkin). Olandezul a atacat la 6 km de linia de sosire și a terminat cursa în 3 ore 18 minute și 35 secunde.

Dar marele câștigător al zilei, este fără doar și poate Nibali. Italianul, ajutat de coechipierii săi de la Astana, Lieuwe Westra și Jakob Fuglsang, a evadat cu Boom pe penultimul sector de pavate, cu 15 km încă de rulat. Boom i-a distanțat la 6 km de finish, Fuglsang și Nibali încheind ziua cu 19 secunde întârziere. Grupul urmăritor a trecut linia de sosire condus de Peter Sagan (Sky), cu o întârziere de 1 minut.

După ce a căzut în etapa precedentă și astăzi la 35 și 85 km de la start, chiar înainte de sectoarele de pavate, Chris Froome (Sky) a abandonat turul. Alberto Contador a avut și el de suferit. A fost distanțat de Nibali pe al doilea sector de pavate la Ennevelin, la 50 km de final și a pierdut în continuare timp. La general este acum la 2’37” de italian. Fuglsang a urcat pe locul doi în ierarhia generală,  în timp ce locul trei este ocupat de Sagan.

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.