FEDERATIA ROMANA DE CICLISM

Federatia Romana de Ciclism constata cu surprindere si dezamagire ca, desi legimitatea alegerii „presedintelui” FRC, in persoana lui Plugaru Nicolae, a fost desfiintata de instanta de judecata, si invalidata de Adunarea Generala din 29.06.2014 se incearca prin orice mijloace, cu incalcarea grava a statutului FRC, mentinerea acestui status quo de ilegalitate.

Astfel, a fost convocata de falsul „secretar general al FRC” , Dl. Hugeanu Halas Petru Lucian o Adunare generala pentru data de 14.07.2014, la ora 9,00, la sediul FRC din Str. Vasile Conta nr. 16, sector 2, Bucuresti.

Sunt de observat urmatoarele aspecte ce fac nestatutara atat convocarea cat si Adunarea Generala de la Bucuresti in sine:

I. La Adunarea Generala din 29.06.2014 au fost prezente 34 de cluburi. Dintre acestea, 19 cluburi care au ramas in sala au votat impotriva alegerii D-lui presedinte Plugaru Nicolae ca presedinte al FRC, au confirmat demiterea secretarului general al FRC (n.n. – angajat ilegal de dl. Plugaru, fara a avea dreptul de a reprezenta federatia) si au hotarat convocarea unei adunari generale extraordinare a FRC la Sibiu, pentru data de 14.07.2014.

1. Secretarul general Hugeanu Halas Lucian nu mai ocupa aceasta functie, fiind desfacut contractul acestuia de munca, decizia fiindu-i comunicata prin executor judecatoresc, astfel ca nu avea cum sa semneze in numele FRC convocatorul .
  2. Convocatorul AGEA pentru sedinta din data de 14.07.2014, ora 09,00 in Bucuresti, la sediul federatiei este semnat de acesta, si nu de presedintele FRC in exercitiu Eduard Carol Novak .

II. Este ilegala modificarea Statutului FRC fara acordul MTS, ori exact acest lucru se incearca a se realiza in AGA din 14.07.2014 convocata la Bucuresti.

III. Exista un numar de 43 de cluburi afiliate cu drepturi depline, insa convocarea nu a fost trimisa catre toate acestea, aceasta conducere nelegitima a FRC sustinand fara nici o baza legala sau statutara ca exista doar un numar de 28 de cluburi afiliate , pentru a incerca sa isi creeze o majoritate artificiala in cadrul Adunarii generale din 14.07.2014.

Mentionam ca Federatia Romana de Ciclism a informat Ministerul Tineretului si Sportului despre aceste nereguli si a cerut printr-o adresa un punct de vedere oficial cu privire la ilegalitatea Adunarii Generale de la Bucuresti din 14 iulie.

FRC a mai solicitat MTS sa nu trimita reprezentantii la aceasta AGA nestatura, similara cu cea din decembrie 2013 (declarata deja nelegala de Tribunal si de MTS) si sa nu puna la dispozitie sala pentru aceasta intrunire.

Federatia Romana de Ciclism roaga totodata reprezentantii media sa se informeze in prealabil despre situatia juridica a acestui for (detaliata in adresa trimisa catre MTS) pentru a nu dezinforma cumva opinia publica.

NOTA: Pe 14 iulie, la Sibiu, va avea loc singura Adunare Generala Extraordinara statutara si legala. Federatia Romana de Ciclism va organiza totodata pe 15 iulie o conferinta de presa la Sibiu in care va comunica toate deciziile luate in cadrul sedintei (programul si locatia vor fi comunicate in zilele urmatoare).

FRC spera ca aceasta intrunire sa aseze definitiv lucrurile pe un fagas normal, iar pe viitor opinia publica sa fie informata cu precadere despre rezultate sportive deosebite, si nu de problemele juridice ale forului nostru.

Cu respect,

Presedinte Eduard Carol Novak