Giant Propel Advanced SL

Sprinterul german a câștigat deja 3 etape în această ediție a Turului Franței cu ajutorul modelului Propel Advanced SL de la Giant. Acesta este modelul aero al companiei taiwaneze și este conceput pentru a păcăli vântul și pentru a fructifica cât mai mult din puterea dezvoltată de Kittel.

Cei de la Giant spuneau în 2013, la lansarea modelului, că Propel este cea mai rapidă bicicletă din lume. Aceasta îmbină calitatea și rigiditatea modelului TCR Advanced cu calitățile aerodinamice ale modelului pentru contratimp Trinity Advanced.

head tube

Tuburile au o formă specifică de picătură datorită tehnologiei AeroSystem Shaping folosită de Giant în construcția cadrului. Producătorii susțin că această caracteristică face ca bicicleta să fie mai rapidă cu 12-36s pe o distanță de 40km și la o viteză medie de 40 km/h în comparație cu modelele aero ale altor companii.

frana fata

Frâna de pe față este ascunsă în spatele furcii tot din motive ce țin de aerodinamică. Echipa Giant-Shimano folosește frâne din aluminiu de la producătorul elvețian Fouriers.

schimbatoare satelit

Kittel folosește schimbătoarele satelit pentru o comutare mai rapidă atunci când sprintează cu mâinile pe partea de jos a ghidonului.

caseta pinioane

Bicicleta este echipată cu un grup Shimano Dura-Ace Di2, cu o casetă de pinioane 11-28D.

pipa PRO Vibe Sprint

Pipa supradimensionată PRO Vibe Sprint (140mm) menține rigiditatea în timpul sprintului puternic al germanului.

sa PRO

Kittel a ales o șa PRO Turnix pentru bicicleta sa.

via roadcyclinguk

1 COMMENT

  1. echipa Giant-Shimano folosește frâne din aluminiu de la producătorul elvețian Fouriers.

    producatorul nu este elvetian , ci este fouriers taiwan .

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.