-Kadri-et 8 TDF 2014Blel Kadri (Ag2r-La Mondiale) s-a impus în etapa a opta a Turului Franței și a preluat tricoul alb cu buline roșii. Vincenzo Nibali (Astana) se menține pe prima poziție la general, pierzând la sfârșitul etapei trei secunde în fața lui Alberto Contador (Tinkoff-Saxo).

La kilometrul 35 s-a format evadarea care a dat la final și învingătorul. În componența s-a au fost Sylvain Chavanel (IAM Cycling) și Niki Terpstra (Omega Pharma Quick Step), cărora li s-au alăturat Simon Yates (Orica-Greenedge), Adrien Petit (Cofidis) și Kadri.

Ultimii 25 de  kilometrii au adus pe traseu 3 cățărării repertoriate, iar Chavanel a atacat chiar pe prima dintre ele –   Col de la Croix des Moinats (cat. a 2-a).  Singurul care a reacționat din grupul fruntaș a fost Kadri, care l-a și întrecut pe francez și nu a mai fost prins până la final.

Ceilalți fugari au fost prinși, iar pe ultima cățărare – La Mauselaine (cat a 3-a), Contador a încercat mai multe atacuri, la care Nibali a răspuns, până la 50 de metri de finish unde a fost distanțat la 3 secunde de spaniol. Richie Porte (Sky) a încheiat al patrulea etapa, urcând pe locul trei la general, în timp ce Contador a urcat de pe locul 16 pe 6.  Jakob Fuglsang se menține decocamdată pe locul secund în ierarhia generală. Ghinionistul zilei a fost din nou  Andrew Talansky (Garmin-Sharp), care a căzut din nou și a pierdut 2 minute în raport cu rivalii săi.

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.