Martin-et 9-TDF 2014Când auzim de o victorie a lui Tony Martin ne gândim imediat la o cursă de contra timp, dar germanul s-a impus astăzi într-o etapă valonată. Rutierul de la Omega Pharma-QuickStep a trecut singur linia de sosire după 170 kilometri parcurși între Gérardmer și Mulhouse în etapa a noua a Turului Franței. O altă surpriză a fost preluarea conducerii la general de către francezul Tony Gallopin (Lotto-Belisol), care va purta tricoul galben mâine, de ziua națională a Franței.

Curajoșii celei de-a doua etape în Munții Vosgi au fost Martin și Alessandro De Marchi (Cannondale), cei doi despinzându-se din pluton pe coborârea primei cățărări a zilei – Col de la Schlucht (cat. a 2-a, 8,6 km lungime, pantă medie 4,5 %). Pe cea mai grea cățărare a etapei – ascensiunea Markstein (cat. 1-a, 10,8 km lungime, 5,4 pantă medie), Martin a simțit oboseala colegului său de evadare și a accelerat lăsându-l în urma pe italian la 59 km de finish. De Marchi a fost prins de pluton, în timp ce Martin a încheiat primul etapa.

Gallopin a făcut parte din grupul urmăritor, format din 28 de rutieri. Acest grup s-a desprins la 35 km de linia de start. Francezul avea o întârziere de 3 minute și 27 secunde la startul manșei, iar la 70 kilometri de linia de sosire era lider virtual. Deși nu l-au ajuns pe Martin, grupul lui Galloin a trecut linia de sosire condus de Cancellara cu 5 minute avans față grupul lui Nibali. Francezul conduce la general cu 1 minut și 34 secunde avans față de Nibali, în timp ce Tiago Machado (Netapp-Endura) a urcat pe locul trei, urmat fiind de Jakob Fuglsang (Astana) și Richie Porte (Sky).

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.