Trek Fox Penske Re.aktiv Shock 1

Noul lansat Trek Fuel Ex intră pe piaţă după o muncă de cercetare si dezvoltare ce a durat 5 ani!  În colaborare cu Penske Racing Shocks, Trek şi-a dotat modelul Fuel Ex cu un nou shock denumit RE:aktiv. Suspensia fabricată de Penske este construită cu tehnologia DRCV a celor de la Fox şi este montată pe un cadru de 27.5″.

Trek Fox Penske Re.aktiv Shock 2

Un nume necunoscut pentru majoritatea ciclistilor, Penske Racing Shocks fabrica suspensii pentru masinile de curse si chiar pentru Formula 1. Penske nu fabrica produse in serie, ci doar piese la comanda, personalizate dupa dorintele si necesitatile clientilor. In urma cu 5 ani directorii tehnici de la Trek si Penske s-au intalnit si au discutat despre o posibila colaborare. Parteneriatul a fost incheiat si la finalul celor 5 ani a aparut noul model Fuel Ex 27.5 cu suspensie RE:aktiv.

S

Construit cu o tehnologie imprumutata de la masinile de Formula 1, RE:aktiv se diferentiaza net de celelalte shock-uri de pe piata. In timp ce marea majoritate folosesc o amortizare progresiva sau digresiva, shock-ul RE:aktiv are amortizare regresiva. Acest tip de amortizare ofera rigiditate maxima pe drum drept iar cand intalneste o denivelare se deschide automat. Trecerea de la blocat la deblocat se realizeaza extrem de rapid datorita unei valve inertiale.

Trek Fox Penske Re.aktiv Shock 4

Responsabili pentru asamblarea shock-ului sunt cei de la Fox, ce au realizat proiectul exclusiv pentru Trek. Colaborarea dintre Penske si Fox a dat nastere unui shock unic, cu performante extraordinare, ce inca nu are rival. Montand acest shock pe noul cadru Fuel EX se obtine o bicicleta fantastica, ce nu cunoaste limite si e facuta sa castige curse.

Trek Fox Penske Re.aktiv Shock 5

Cadrul beneficiaza de cele mai noi tehnologii, cum ar fi ABP (Active Braking Pivot) si suspensie Full Floater. Cursa suspensiei spate este de 120mm, iar furca faţă are aceeasi cursa. Unghiul furcii de 68 grade si cel al tijei de 73 de grade asigura o manevrabilitate excelenta. Furca spate poate primi ax de 142x12mm, monoblocul este model BB95, include suport ISCG 05, gat conic E2 si cabluri ascunse prin cadru.

Trek Fox Penske Re.aktiv Shock 6

Trek Fuel EX este disponibil in mai multe variante constructive si cu diverse echipari. EX 9.8 are cadru de carbon cu chaistay-uri de aluminiu, iar EX 7, EX 8 si EX 9 au tot cadrul din aluminiu. Doar modelele 9.8 si 9 vor fi dotate cu shock-ul RE:aktiv, in timp ce EX 7 si 8 vor avea suspensie Fox DRCV. Preturile incep de la 2600 de dolari pana la 5200 de dolari pentru EX 9.8.

 

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.