BBinfinite - monoblocul cel mai fix 1

Monoblocurile PressFit sunt mai simplu de fabricat şi de instalat, dar în schimb se strică mai repede şi pot strica şi cadrul. Cea mai mică intoleranţă între cadru şi monoblocul PF poate duce la joc, lărgirea şi ovalizarea cadrului, frecare şi zgomote. Mai ales la monoblocurile cu carcasă de plastic, aceste probleme se întâlnesc mai des şi sunt mai grave.  Producatorii insista asupra acestui design, deoarece costurile de fabricaţie sunt mai mici, timpul necesar prelucrării este mai scurt, şi implicit profiturile sunt mai mari.

BBinfinite - monoblocul cel mai fix 2

Fiindca modelul PressFit tinde sa devina un standard universal acceptat, nu avem ce face decat sa ne resemnam si sa cheltuim tot mai multi bani pe BB-PF. Doi ingineri au decis sa rezolve aceasta problema si au venit cu o solutie simpla si eficienta. Wes si Gary au lucrat toata viata ca mecanici in diferite domenii si intreprinderi, unde au acumulat o vasta experienta si multe cunostinte. Monoblocul dezvoltat de ei se numeste BBinfinite si este format dintr-o singura piesa.

BBinfinite - monoblocul cel mai fix 3

La monoblocurile clasice e nevoie de o toleranta perfecta intre imbinarile componentelor. Chiar si cateva sutimi de milimetru pot produce probleme dupa un timp. Cupele separate nu se pot imbina perfect ceea ce conduce la joc, frecari, uzura prematura si performante scazute. Monoblocul BBinfinite este construit dintr-o singura bucata, deci rezolva din start o multime de probleme. Carcasa exterioara inglobeaza ambii rulmentii ce sunt tinuti perfect aliniati. Intre cei doi rulmenti se afla un tub din aluminiu ce le sustine inelul interior, impiedicandu-i sa-si schimbe pozitia. Acest design este foarte eficient in termeni de rigiditate, rezistenta si rotire lina. Rulmentii sunt perfect aliniati si se rotesc foarte usor deoarce nu se afla sub tensiune.

BBinfinite - monoblocul cel mai fix 4

BBinfinite este produs pentru toate standardele PressFit si pentru toate tipurile de angrenaj. Chiar daca aveti MTB sau cursiera, Shimano, Sram sau Campagnolo, BBshell de 68 sau 73mm, ax de 24 sau 30mm – exista un model de BBinfinite pentru fiecare. Nu e novoie de adaptoare sau alte improvizatii, trebuie doar monoblocul potrivit fiecarui cadru si angrenaj.

BBinfinite - monoblocul cel mai fix 5

Montarea este simpla si rapida. Este necesara o presa pentru rulmenti si un set de adaptoare de plastic ce sunt incluse in pachet. Monoblocul se introduce prin partea stanga a cadrului, se fixeaza pe laterale capacele de plastic pentru a evita zgarierea, si cu presa se introduce in locasul sau. Videoclipul urmator explica mai bine procesul.

BBinfinite este in teste de acum doi ani, iar unele monoblocuri au fost folosite peste 12000 de kilometri. Ciclisti de top au folosit BBinfinite la zeci de concursuri solicitante, in conditii diverse si nu s-a raportat nici o defectiune. Toate modelele sunt din aluminiu anodizat in rosu sau negru, iar pentru Cannondale se produce si o versiune verde. Greutatea variaza intre 50 si 85 de grame in functie de model. Toate monoblocurile au in pachet trei distantiere, o saiba ondulata si protectii de praf. Pretul exact inca nu e stabilit, dar se pare ca va fi in jur de 150 de dolari pentru versiunea cu rulmenti clasici si 250 dolari pentru rulmenti ceramici.

BBinfinite - monoblocul cel mai fix 6

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.