Decizii importante la Federatia Romana de Ciclism

Federatia Romana de Ciclism a luat marti, la Sibiu, in cadrul unei sedinte a Adunarii Generale Extraordinare, mai multe hotarari decisive legate de buna desfasurare a activitatii forului in viitor.

In prezenta delegatiilor a 21 de cluburi sportive, cvorum confom statutului FR Ciclism, s-au luat urmatoarele decizii pe baza votului majoritatii:

1. Afilierea a 11 noi cluburi sportive: As. C.S.Cheile Gradistei, C.S.Interteam, C.S.Triumph 33 Cycling, C.S.Racing Bike Pro Arad, C.S.Clujul Pedaleaza, C.S.Velo Sport Oradea, C.S.M. VSK Miercurea Ciuc, As. Club Sportiv Tandem Arena, C.Ciclism si Triatlon Sibiu, A.S.F. Zarnesti, A.C.S. Bike Expert.

2. Revocarea din functia de vicepresedinti a lui Radu Zemianschi (la solicitarea acestuia) si Michelle Manganielo (acesta nu cunoaşte limba romana si locuieste in Italia) si inlocuirea lor cu Ovidiu Tudor Oprea (singurul roman participant la JO 2004 la ramura ciclism) si Viorel Grosu (antrenorul lotului national de juniori).

3. Revocarea a trei membri (Ovidiu Cismaru, Constantin Ilinca si Ion Gabriel Poenaru) a Consiliului de Administratie (CA) pentru refuzul sistematic de a se prezenta la sedintele CA convocate de presedintele in exercitiu Eduard Carol Novak.

4. Alegerea in Consiliul de Administratie a trei noi membri: Ion Parlici, Ioan Stoica, Ovidiu Simen. Gratie acestei decizii, CA isi va putea desfaura activitatea in mod normal dupa un an in care activitatea a fost sabotata de fostii membri.

5. Desemnarea avocatului Alexandru Popescu ca persoana care sa reprezinte federatia in instantele judecatoresti pentru inregistrarea modificarilor organelor de conducere si la notar.

Adunare Generala paralela, ilegala si nestatutara

Federatia Romana de Ciclism informeaza totodata opinia publica ca asa-zisa Adunare Generala Extraordinara, desfasurata pe 14 iulie la Bucuresti, in care s-a votat printre altele “realegerea” lui Nicolae Plugaru in functia de presedinte este ilegala si nestatura si are efect zero asupra activitatii acestui sport.

“Dupa Adunarea Generala de la Sibiu, am clarificat absolut toate lucrurile la federatie astfel incat sa nu mai existe nicio posibilitate de interpretare a celor rau intentionati. Grupurile de interese ale fostei conduceri il pot alege presedinte pe Plugaru si de o suta de ori, atat timp cat justitia si MTS nu valideaza acest act nestatutar si ilegal, intrunirea lor reprezinta doar reuniunea unei gasti. Noi avem in aceste zile mai multe discutii cu reprezentantii UCI (Uniunea Ciclista Internationala) pentru a-i lamuri definitiv despre situatia reala a federatiei si sunt foarte optimist ca in scurt timp ne vom putea desfasura din nou activitatea la parametrii maximi”, a declarat presedintele FR Ciclism, Eduard Carol Novak.

3 COMMENTS

  1. felicitari pt ultima sedinta si deciziile luate. Ma bucur sa citesc asemenea stiri, incetul cu incetul vom avea Romania pe podium si in domeniul ciclismului. Sportivi avem tot mai multi, insa aveam nevoie si de o conducere tanara si capabila !

  2. Tabara Plugaru-Selejan e afectata cumva de aceasta decizie, sau ei isi vad de federatia lor? Eu de vreun an de zile nu mai inteleg nimic, nici cine organizeaza competitiile, nici cine conduce federatia…
    Inca asteptam sa se faca cu adevarat lumina, poate reuseste DNA-ul.

  3. Ei în continuare fac abuzuri. Se va termina odată și odată. În opinia mea Selejan nu are cum să scape de pușcărie pentru ce a făcut. Sper să stea acolo cât mai mult, alaturi de iubita lui Floareș.

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.