Giustafortza Pro - cheie dinamometrică mecanică 1

Deşi suntem în era digitală şi mai toate dispozitivele devin electronice, iată că se mai fabrică şi unelte mecanice de calitate. Effetto Mariposa a lansat o cheie dinamometrică analogică, ce întrece orice dispozitiv electronic similar. Denumită Giustafortza Pro, această unealtă oferă o plajă de strângere între 2Nm şi 16Nm, suficient pentru orice intervenţie asupra bicicletei.

Giustafortza Pro - cheie dinamometrică mecanică 2

Sculele electronice mi se par fragile si de neincredere, bateriile se consuma iar display-ul LCD se poate sparge. Giustafortza are un aspect solid si o construcite rezistenta, multumita manerului gros din aluminiu. Are o greutate de 200 de grame, dar cand e tinuta in mana i se simte forta si calitatea. Manerul rugos se potriveste bine in palma si nu aluneca, iar clichetul interior este ferm si puternic.

Giustafortza Pro - cheie dinamometrică mecanică 3

Pentru a seta cuplul dorit se roteste surubul din capat. Pe fereastra scalei gradate se observa un indicator alb ce se misca pana in pozitia necesara. Setarea este facila si rapida, chiar daca rotirea surubului necesita ceva forta. Sistemul de reglare este puternic tensionat pentru a nu aluneca accidental din pozitia setata.

Giustafortza Pro - cheie dinamometrică mecanică 4

Exista trei versiuni a acestei minunate scule. Pe langa varianta Pro, mai exista una cu cap fix si una cu o plaja mai mare de reglaje, intre 10 si 60Nm. Giustafortza Pro are in plus un cap rotativ cu clichet si schimbare de sens. Aceasta particularitate o face mai usor de folosit, mai ales in spatiile inguste si de asemeni se poate folosi si la desfiletarea suruburilor. Producatorii insa nu recomanda a fi folosita la desfiletare, deoarece se poate decalibra mai repede. Unealta e garantata pentru 5000 de clicuri, ceea ce poate insemna cativa ani de utilizare zilnica. Dupa folosire, indicatorul trebuie mutat in pozitia minima.

Pachetul include un numar de 13 bituri si doua adaptoare si vine adapostit intr-o cutie de aluminiu. Zece bituri sunt normale, cu lungime de 25mm (H2, H2.5, H3, H6, T10, T15, T20, T30, PH1, surubelnita), iar trei bituri (H4, H5, T25) au o lungime de 100mm.  Pachetul Pro costa 250 de dolari si include o recalibrare gratuita. Pachetul standard, ce nu are sistem cu clichet, costa 185 de dolari. Recalibrarea necesara dupa 5000 de clicuri costa 50 de dolari plus transportul.

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.