Reţeta săptămânii - Brocoli şi Conopidă 1

Asupra acestor două plante părerile sunt împărţite: unii le urăsc, alţii le iubesc. Nu cred că există alt aliment care să stârnească atâtea contradicţii. Ambele plante sunt foarte sănătoase, hrănitoare şi pline de micronutrienţi folositori, mai ales brocoli. Din păcate nu se pot lăuda cu un gust pe măsură. Realitatea este că au un gust cam neplăcut, mai ales dacă nu sunt gătite bine. Multă lume nu ştie să le prepare şi de aceea le evită, dând vina pe gust. Am să vă împărtăşesc o reţetă pe care o pregătesc foarte des în ultimul timp, şi care garantez că vă va place.

Reţeta săptămânii - Brocoli şi Conopidă 2

Supă-cremă de brocoli
Un brocoli mediu se spala, se taie bucheţele si se pune la fiert intr-un amestec din trei parti apa, o parte lapte, o lingura de ulei si putina sare. Apa trebuie sa fie fierbinte cand se adauga brocoli. Intre timp se curata si se taie o ceapa rosie, 2-3 catei de usturoi, o rosie fara pieliţă, un ardel rosu si se pun la prajit intr-o oala mare de inox. M-am aprovizionat recent cu ulei de floarea soarelui presat la rece si de atunci toate mancarurile ies mai bune. Se calesc putin legumele apoi se adauga brocoli si o parte din apa in care a fiert. Brocoli nu trebuie fiert complet, doar pe trei sferturi, pana se inmoaie.

Reţeta săptămânii - Brocoli şi Conopidă 3

Fierberea va continua alaturi de ceapa si celelalte legume prajite, astfel ca toate aromele se vor amesteca si va rezulta un gust foarte bun. Se mai adauga sare dupa gust, piper, ardel iute, un smoc zdravan de zarzavaturi si o bucata generoasa de unt. Daca apa scade se mai adauga fiertura de brocoli, care nu trebuie aruncata.

Reţeta săptămânii - Brocoli şi Conopidă 4

Dupa ce brocoli este fiert se varsa tot continutul oalei intr-un mixer. Se pune capacul si se mixeaza bine, pana rezulta o supa cremoasa. Se mai adauga apa fiarta daca e nevoie si neaparat o lingura de smantana. Prefer o compozitie moale ca sa curga usor din vasul mixerului. Odata mi-a iesit un piure gros care a trebuit scos cu lingura. Supa-crema se poate servi ca atare, cu paine neagra tare sau se poate combina cu alte alimente.

Reţeta săptămânii - Brocoli şi Conopidă 5

Supă-cremă de conopidă
Procesul tehnologic este similar, doar ca mie imi place o supa alba, astfel ca nu pun legume colorate. Pun la prajit o ceapa alba, trei felii de dovlecel, o felie de telina, un ardel verde, o rosie galbena si usturoi. Pun mai putine zarzavaturi verzi dar adaug si o bucatica de ghimbir ras.

Reţeta săptămânii - Brocoli şi Conopidă 6

Puteti folosi orice legume doriti, se poate chiar amesteca conopida cu brocoli, nimic nu-i batut in cuie. Se pot adauga in mixer si seminte de floarea soarelui, dovleac sau nuci. La final, in farfurie se poate presara zarzavat tocat, se poate rade putina branza, un ochi sau un ou fiert taiat felii.

Reţeta săptămânii - Brocoli şi Conopidă 7

1 COMMENT

  1. Brocoli si conopida sunt din aceeasi clasa. Fierte sau crude ca salata cu lamaie si cine suporta usturoiul frecat cu ulei de masline, este foarte bun. Conopida fiarta tavalita in pesmet prajit, in ulei cu branza sau cascaval ras este minune. Pofta buna.

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.