Canyon introduce Shapeshifter 1

Canyon a lansat recent modelul Strive Carbon Fiber, o copie a modelului Strive Aluminium. Faţă de vechiul model, Strive CF vine dotat în plus cu o nouă tehnologie a suspensiei, denumită Shapeshifter.

Canyon introduce Shapeshifter 2

Bicicletele de downhill sunt foarte placute la coborari, dar nepractice la urcari, in timp ce o bicicleta de XC urca mult mai bine, dar e limitata pe coborarile abrupte. Strive CF impaca si capra si varza, deoarece beneficiaza de un design ce ii permite sa-si schimbe geometria si cursa suspensiei doar prin apasarea unui buton.

Canyon introduce Shapeshifter 3

O idee asemanatoare au avut-o si cei de la Kona, cu Magic Link, dar abordarea inginerilor de la Canyon este diferita. Sistemul Shapeshifter este de tip on/off, suspensia putand fi controlata de o maneta de pe ghidon. Un mic shock pneumatic face comutarea intre cele doua moduri, fara a interveni activ in suspensie.

Canyon introduce Shapeshifter 4

Printr-o simpla apasare de buton se schimba cursa suspensiei, miscarea shock-ului si geometria cadrului. Unghiurile de la tubul şeii si tubul frontal se maresc cu 1,5° iar inaltimea monoblocului scade cu 20mm. In modul XC cursa este de maxim 130mm, cu un sag de 17%, iar in modul DH, cursa creste la 160mm, iar sag-ul la 25. Shock-ul spate este unul normal, Shapeshfting fiind un shock  separat ce face parte din cadru.

Canyon introduce Shapeshifter 5

Unitatea Shapeshifter este ascunsa in cadru sub pivotul superior, la adapost de aventualele accidentari. Exista o gaura de acces pentru valva de aer precum si un indicator ce arata modul selectat. Cadrul Strive CF cantareste 2400 de grame si are toate atributele unui cadru de top. De mentionat tubul frontal conic, cablurile trase prin interiorul tuburilor, QR proprietar de 12mm si o protectie de carbon sub tubul inferior.

Canyon introduce Shapeshifter 6

Canyon Strive CF este disponibil in cinci modele diferite: CF 8.0, CF 8.0 Race, CF 9.0 Race, CF 9.0 Team si CF 9.0 SL. Pretul unui cadru Strive CF este de 2900 de euro, iar preturile pentru o bicicleta completa incep de la 3700 euro pentru CF 8 pana la 5000 euro pentru modelul CF 9 SL.

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.