795

Look 795 Aerolight este bicicleta de șosea propusă de francezi pentru 2015 și, ca orice producător, își laudă creația, spunând că aceasta este cea mai bună bicicletă aero creată vreodată.

Profilurile au fost fabricate în colaborare cu cei de la NACA (National Advisory Committee for Aeronautics) pentru a asigura o frecare cu aerul cât mai redusă. Aceste profiluri au fost utilizate pentru head tube, down tube, seat tube, seatstay-uri și brațele furcii. Seat stay-ul este decupat circular pentru a dirija mai eficient aerul în acea zonă.

Aerostem

După cum se vede, Look folosește aceeași pipă marcă proprie Aerostem ce poate fi setată de la un unghi de -13° până la +17°.

795 frane fata

La fel ca pipa integrată, și frâna față este o invenție a francezilor, fiind ascunsă în furcă, la fel ca la modelul 695, în timp ce frâna spate este atașată sub chainstay-uri.

cabluri

Cei de la Look au patentat sistemul de trecerea a cablurilor prin cadru. După cum se vede, cablurile intră în cadru chiar la limita superioară a head tube-ului, iar mai departe sunt conduse pe lângă gâtul furcii.

cablu frana spate

Cablul frânii de pe față este complet ascuns, iar cel al frânii de pe spate iese la exterior doar în zona bottom bracket-ului.

E-Post 2

795 primește și o nouă versiune a sistemului Look E-Post, a cărui nume provine de la elastomerii încorporați ce au rolul de a amortiza vibrațiile. E-Post 2 este cu 30% mai ușor decât versiunea precedentă, având acum o greutate de 139g.

E-Post 2 2

Prețul unei biciclete Look 795 Aerolight cu echipare Dura-Ace este de 8800€.

 

 

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.