Nacer-Bouhanni

De la 1 august, echipele din plutonul profesionist au dreptul de a face publice transferurile efectuate pentru sezonul 2015.

Primii care și-au anunțat noile achiziții sunt francezii de la Cofidis, care vor să își întărească serios lotul după un sezon 2014 foarte slab. Nacer Bouhanni, actual rutier al FDJ, este cel mai important nume ce va trece în tabăra celor de la Cofidis. Sprinterul în vârstă de 24 de ani a câștigat 3 etape și clasamentul pe puncte în Turul Italiei din acest an și va încerca același lucru și în Vuelta.

Pe lângă Bouhanni, Cofidis a mai anunțat transferurile rutierilor Steve Chainel de la AG2R, un ciclist bun pe pavate, Geoffrey Soupe de la FDJ, un lansator bun și chiar sprinter în anumite condiții, Dominique Rollin revenit după ce s-a restras la începutul anului, Kenneth Vanbilsen și Michael Van Staeyen, doi rutieri tineri și foarte talentați de la Topsport ce vor întări echipa de clasice, Jonas Ahlstrand de la Giant-Shimano și Stephane Rossetto de la Bigmat.

Și cei de la Astana au anunțat astăzi 4 transferuri pentru sezonul următor. Lars Boom de la Belkin era curtat de Sky, însă până la urmă va evolua în echipa lui Vinokourov în 2015 și va liderul acesteia în clasicele pe pavate. Luis Leon Sanchez de la Caja Rural este un alt nume important ce se va alătura echipei cazace anul viitor, la fel ca și Diego Rosa (Androni) și Davide Malacarne (Europcar).

Boom

Tinkoff-Saxo va anunța în următoarele zile 3 transferuri importante, unul dintre ele fiind, mai mult ca sigur, cel al lui Peter Sagan. Danezii ar putea rămâne fără Nicolas Roche care este dorit de Sky, în timp ce Edvald Boasson Hagen i-ar putea părăsi pe britanici pentru MTN-Qhubeka.

Andy Schleck se pare că nu mai e dorit la Trek și se află în negocieri cu cei de la Europcar, iar Damiano Caruso și Alessandro De Marchi vor pleca de la Cannondale la BMC.

 

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.