sagan contador

Mutarea lui Sagan la Tinkoff-Saxo era anticipată ce câteva luni în media, însă anunțul oficial făcut astăzi de echipa danezo-rusă a clarificat soarta slovacului pentru următoarele 3 sezoane, după ce, în urmă cu doar o zi, Oleg Tinkov spunea pe twitter că Sagan va semna cu viitoarea echipă a lui Fernando Alonso.

”Peter este fără îndoială unul dintre cele mai mari talente din ciclism în momentul de față. Are o mentalitate de învingător, este vizibil și activ pe finalurile de etapă și are abilitatea de a câștiga curse. Cred că are un potențial mai mare decât ceea ce am văzut până acum. Încă are de învățat în ceea ce privește tactica pentru a putea profita de întreaga sa putere și sunt încrezător că îl putem ajuta să se dezvolte ca rutier. Sezonul viitor vom avea o echipă puternică în jurul său și vom încerca să câștigăm curse importante”, a declarat Bjarne Riis, managerul celor de la Tinkoff-Saxo.

Oleg Tinkov a adăugat: ”Peter Sagan este un ciclist extraordinar și este o onoare să îl avem în echipă. Sunt convins că Tinkoff-Saxo este cea mai potrivită echipă pentru el și sunt sigur că va câștiga multe curse”.

La 24 de ani, Sagan este deja unul dintre cei mai prolifici rutieri din plutonul profesionist, câștigând deja de 3 ori tricoul verde în Turul Franței, de 4 ori titlul de campion național al Slovaciei pe șosea, 3 etape în Vuelta, 4 în Turul Franței și terminând pe podium în clasice precum Milano – SanRemo sau Turul Flandrei. În clasice, slovacul îi va avea lângă el pe Matteo Tosatto, Daniele Bennati, Matti Breschel și Maciej Bodnar.

Despre împărțirea sarcinilor celorlalți rutieri din echipă între ajutorul acordat lui Contador pentru clasamentul general și lui Sagan la sprinturi în perspectiva Turului Franței de anul viitor, Stefano Feltrin, directorul general al echipei, a declarat: ”Nu este o problemă. Sagan nu are nevoie de jumătate de echipă care să îl ajute în Franța. Cicliștii noștri oricum vor rula în față pentru a-l feri pe Alberto de pericole. Apoi, Peter este puternic în mai multe tipuri de etape – la contratimp și în cele de munte mediu – în care îi poate fi de ajutor lui Alberto”.

 

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.