Mount Washington

Whiteface, New York

Într-o zi cu cer senin, din vârful acestei cățărări de pe coasta de est a Statelor Unite poți vedea zgârie-norii din Montreal, oraș aflat la 160km depărtare. Chiar dacă nu are istoria ascensiunii Alpe d’Huez, cățărarea din munții Adirondack este la fel de pitorească și are cam aceeași lungime, diferență de nivel și pante asemănătoare.

Whiteface

Datele cățărării:

Lungime: 12,8km

Panta medie: 8,6%

Diferență de nivel: 1082m

Wheeler Park, Nevada

Lunga ascensiune către Wheeler te poartă prin păduri de pin, înainte de a ajunge pe platoul stâncos din vârf. Peisajul se aseamănă cu cel de pe  Col d’Izoard, ascensiunea din inima Alpilor.

Wheeler

Datele cățărării:

Lungime: 25,1km

Panta medie: 5,9%

Diferență de nivel: 1476m

Mount Equinox, Vermont

Înainte de a urca pe Mount Equinox, alimentează-te cu multe produse ce îți dau energie pentru că vei avea mare nevoie. Cățărarea are multe porțiuni de 20% și o pantă medie mai mare chiar și decât Mortirolo, ascensiune introdusă pe traseu deseori în Turul Italiei.

Equinox

Datele cățărării:

Lungime: 8,3km

Panta medie: 11,5%

Diferență de nivel: 962m

Onion Valley Road

Ascensiunea din Sierra Nevada are o succesiune de serpentine amețitoare, cu pante de peste 10%. Profilul acesteia este aproape identic cu cel al celebrei cățărări franceze Mont Ventoux, iar pantele la fel de nemiloase. Însă, în final, tot efortul este răsplătit de priveliștea spectaculoasă asupra Văii Owens.

onion_valley

Datele cățărării:

Lungime: 20,1km

Panta medie: 7,6%

Diferență de nivel: 1575m

Mount Haleakala, Hawaii

Pe această lungă cățărare vei avea de trecut de 40 de serpentine într-un peisaj parcă desprins de pe Marte. Vei avea de parcurs aproape 60km pentru a ajunge în vârful dominat de cratere vulcanice.

Haleakala

Datele cățărării:

Lungime: 58,7km

Panta medie: 5,2%

Diferență de nivel: 3047m

Mount Washington, New Hampshire

Nici cele mai dure cățărări din Europa, Angliru, Mont Venotux sau Zoncolan, nu rivalizează cu cea mai dură ascensiune de pe pământ american. Pentru a ajunge în vârful Mount Washington vei avea nevoie de picioare foarte puternice căci ultimii metri au pante de 22%.

Mount Washington Bike Race Cycling

Datele cățărării:

Lungime: 12,2km

Panta medie: 11,9%

Diferență de nivel: 1438m

    
    
      
      
     
      
      
    
     
via bicycling.com

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.