DT Swiss FR570 - janta ce merge fără cauciuc 1

Cred că marea majoritate a cicliştilor au văzut sau cel puţin au auzit despre celebra coborâre a lui Aaron Gwin de la Leogang. În timpul unei curse de downhill acesta a făcut pană dar a continuat să coboare cu anvelopa dezumflată. La un moment dat, pe la jumătatea cursei, anvelopa a sărit de pe roată, dar Aaron a mers în continuare doar pe jantă pâna la sosire. Toţi se aşteptau ca roata să cedeze, dar a ajuns aproape intactă la finish, spre marea mirare a spectatorilor, care s-au întrebat ce jantă a folosit Aaron.

DT Swiss FR570 - janta ce merge fără cauciuc 2

Janta ce a echipat bicicleta lui Aaron Gwin este modelul FR600 de la DT Swiss. E cu siguranţă o jantă aproape indestructibila, dar iata ca DT Swiss a lansat un model imbunatatit, cu o rezistenta si mai mare. Noul model se numeste FR570 si de diferentiaza de vechiul FR600 prin cateva mici detalii. In primul rand se remarca latimea interioara mai mare, ceea ce conduce automat la o rigiditate superioara. O alta imbunatatire semnificativa o reprezinta prezenta capselor pe gaurile niplurilor. Desi acest element aduce cateva grame in plus, avantajele sunt clare. Roata poate fi centrata mai usor, spitele se pot tensiona mai tare, iar riscul smulgerii nipurilor este mult diminuat.

DT Swiss FR570 - janta ce merge fără cauciuc 3

Denumirea de FR570 vine de la disciplina pentru care sunt recomandate si de la greutatea in grame. Surpriza este ca 570-ul cantareste doar 560 de grame! Janta se poate folosi si tubless cu ajutorul unei benzi izolatoare si a unei valve speciale, ambele disponibile la DT Swiss.

DT Swiss FR570 - janta ce merge fără cauciuc 4

Caracteristicile jantei DT Swiss FR570 sunt urmatoarele:
– greutate – 560 grame
– latime exterior – 33 mm
– latime interior – 27,5 mm
– inaltime profil – 22,5 mm
– diametru – 27,5″ (584)
– pret aproximativ – 100 $

DT Swiss FR570 - janta ce merge fără cauciuc 5

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.