Butuci magnetici de la Absolute Black 01

Firmele mici încearca din răsputeri să se impună pe piaţă şi pentru asta crează mereu produse inovative. Absolute Black nu face excepţie şi ne uimeşte cu noii săi butuci numiţi Diamond Black.

Carcasa arata superb cu muchii ascutite si suprafete lustruite si isi merita numele de diamant. Daca exteriorul este o opera de arta, interiorul este o minune a tehnicii. Corpul casetei este construit din otel de scule, ceea ce ii asigura o durata de viata foarte lunga. Cei de la Absolute Black sunt mai interesati de performanta si rezistenta decat de greutate. Caseta este pregatita pentru grupurile de 11 pinioane dar cu distantierul potrivit accepta si pinioane de 10 sau 9 viteze. Bineinteles exista si optiunea de a monta un driver XD pentru Sram XX1.

Butuci magnetici de la Absolute Black 02

Angrenarea se realizeaza prin intermediul a doua rotite dintate, fiecare cu cate 26 de dinti. Rotita exterioara este fixa si face parte din caseta. In interior se afla o alta rotita ce are pe spate un magnet circular foarte puternic. In carcasa butucului se mai afla fixat un magnet ce impinge rotita mobila spre caseta. Cele doua rotite se cupleaza perfect si dau nastere unul cuplu puternic, stabil si eficient. Nu exista clicheti ce se pot uza, nu exista arcuri ce se pot slabi, nu exista piese ce se pot defecta sau care trebuie intretinute.

Butuci magnetici de la Absolute Black 03

Butucii se rotesc pe rulmentii ABEC 5 de la Enduro. Rulmentii de 17x30x7mm sunt exceptionali, cu o cusca de grafit pentru bile si sigilii pentru apa. Butucul spate are patru astfel de rulmenti, iar cel din fata are doi. In plus mai exista o serie de garnituri labirint si o piulita ce regleaza jocul rulmentilor.

Butuci magnetici de la Absolute Black 04

Diamond Black sunt conceputi pentru trail, enduro si alte discipline grele, dar merg de minune si la ciclocros. Butucul faţă are 138 de grame si ax de 15mm TA, iar cel de spate are 268 grame cu ax de 142×12. Preturile inca nu au fost dezvaluite, dar se vor publica in cateva saptamani.

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.