Sram Rise 60 - roţi noi pentru XC 01

Lansate luna aceasta, noile roţi pentru XC de la Sram sunt gândite şi construite de la zero. Pentru obţinerea unui produs perfect, Sram s-a concentrat pe cinci caracteristici: greutate, inerţie, angrenare, rigiditate şi rezistenţă.

O noutate la Sram este faptul ca marginile jantelor nu au buza interioara. Aceasta caracteristica usureaza montarea si demontarea anvelopei si face janta mai usoara si mai rigida. Peste 1500 de ore au fost testate pe teren aceste jante. S-au folosit zeci de anvelope diferite si toate au stat bine pe jantele late de 21mm. Ca toate lucrurile sa fie simpe si clare, ambele roti folosesc aceeasi lungime de spite. Pentru reparatii nu e nevoie decat de o dimensiune de spita, nu de 2-3 cum se intampla la alte roti.

Sram Rise 60 - roţi noi pentru XC 02

Butucul spate beneficiaza de un sistem de angrenare cu 4 clicheti si o rotita dintata cu 26 de dinti. Clichetii cupleaza alternativ, doi cate doi, deci rezulta 52 de puncte de angrenare. Rulmentii de mare viteza sunt fabricati de acelasi producator ca si restul componentelor pentru a se asigura o toleranta perfecta. Montarea rulmentilor este foarte precisa, nemaifiind nevoie de ajustari ulterioare.

Side Swap Symmetrical este denumirea unui sistem ce permite schimbarea rapida si usoara a axului. Se pot folosi diferite diametre si lungimi de ax si asta fara scule speciale, doar demontand cu mana capacele laterale. In plus capacele de pe stanga si dreapta sunt simetrice, asa ca nu se pot intampla accidente de montaj.

Sram Rise 60 - roţi noi pentru XC 03

Rotile Rise 60 se fabrica doar in doua marimi, 27.5″ si 29″, ambele cu latimea de 21mm. Se pot dota cu o mare varietate de axuri, cu caseta normala sau pentru XX1, sau cu butuc Predictive Steering pentru furca RS1. Anvelopele se pot monta si cu camera si fara camera.

Modelul de 27.5″ cantareste 1390 grame setul si costa 950 de dolari. Modelul de 29″ cantareste 1430 grame si costa 1040 dolari.

Sursa: BikeRumor

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.