Impect concept

Mașinile concept au devenit o prezență comună la târgurile auto și asta pentru că producătorii țin să prezinte întotdeauna câteva modele futuriste ce nu vor apuca niciodată producția în serie, însă care posedă tehnologii ce pot fi aplicate pe alte modele.

Bicicletele concept sunt destul de rare deoarece producția acestora este standardizată, iar componentele sunt, în general, compatibile cu toate cadrele din industrie, conformându-se standardelor inginerești, astfel încât consumatorii să poată alege dintr-o ofertă mai largă.

Impect concept 2

În acest an, cei de la BMC ies din limitele impuse de industrie și propun un concept de bicicletă numit Impec Concept pentru a celebra deschiderea laboratorului Impec Advanced R&D din Grenchen, Elveția. Este o modalitate prin care producătorul vrea să își arate capacitatea și talentul ingineresc, dar și cel artistic. Modelul indică designul pe care l-ar putea avea bicicletele de contratimp peste 5-7 ani.

Noul concept oferă posibilitatea de a alege o transmisie internă sau un motor electric, iar carenajele down tube-ului și seat tube-ului pot fi folosite pentru a ascunde bateria. Conceptul de pipă Twin permite menținerea rigidității în viraje și îmbunătățește aerodinamica bicicletei.

Impect concept 3

O transmisie internă va avea nevoie de o întreținere minimă și va contribui la o aerodinamică mai bună. Cei de la BMC au montat frâne pe disc, în timp ce cadrul a fost conceput cu canale pentru a direcționa aerul spre etriere și rotoare cu scopul răcirii acestora.

Impect concept 4

Carenajele au două scopuri: integrarea cablurilor, pompei, bidonului de apă și un scop ce ține, din nou, de aerodinamică.

Impect concept 5

Cam așa ar putea arăta o bicicletă ce nu ar trebui fabricată după anumite standarde și reguli.

Impect concept 6

Impec Concept poate părea desprinsă dintr-un film SF, însă echipa care a lucrat la această bicicletă a luat în considerare factori ce pot apărea în timpul folosirii acesteia pe șosea.

Impect concept 7

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.