Componente ultra-uşoare de la Tune 01

Numele firmei Tune a devenit sinonim cu „uşor” deoarece toate componentele lor au o greutate extrem de mică. Recent au lansat o gamă nouă de butuci, axuri si qr-uri de toate lungimile şi grosimile. De asemeni au prezentat un angrenaj de carbon şi un suport de bidon uşor ca pana.

Componente ultra-uşoare de la Tune 02

Tune a fabricat un set de butuci pentru FatBike ceva mai slabi. Acesti butuci sunt lungiti la noile standarde de 190mm pe spate si 150mm pe faţă si se alatura modelelor anterioare de 170mm pe spate si 135/142mm pe faţă. Si casetele au fost modificate pentru toate modelele de butuci, noua model fiind cu 3 grame mai usor si pastrandu-si vechiul pret.

Componente ultra-uşoare de la Tune 03

Oferta Tune s-a imbogatit cu o multime de noi axuri si QR-uri pentru toate modelele de butuci. Axurile de strangere QR se impart in doua categorii, DC cu maneta in capat si AC cu maneta pe lateral. Axurile DC pentru FatBike au fost intarite si au primit manete de carbon mai groase.

Componente ultra-uşoare de la Tune 04

Manetele DC au fost reconstruite pentru a exercita cu 30% mai multa forta si a egala modelul AC.

Componente ultra-uşoare de la Tune 05

Maneta mai groasa si forta marita permit folosirea modelelor DC pe orice bicicleta cu frana disc. Modificarea s-a facut la intreaga gama de QR-uri, de la MTB la cursiere.

Componente ultra-uşoare de la Tune 06

Dupa o indelunga perioada de testare, noul angrenaj de carbon pentru MTB este in sfarsit pe rafturi. Cu brate din carbon, ax din otel si foaie din aluminiu Absolute Black, angrenajul Blackfoot cantareste doar 370 de grame! Foaia AB a fost realizata la comanda pentru a se potrivi cu interfata bratelor, dar Blackfoot se produce si cu suport pentru foaia XX1 si cu BCD de 64mm.

Componente ultra-uşoare de la Tune 07

Bratele au la capete protectii de cauciuc pentru a proteja carbonul de eventualele lovituri. Pretul unui Blackfoot cu foaie Absolute Black este de 919 euro.

Componente ultra-uşoare de la Tune 08 Componente ultra-uşoare de la Tune 09

Tune produce si foi de aluminiu cu dinti alternanti laţi-înguşti combatibile cu standardul XX1 de 76mm BCD. O foaie cu 30 de dinti cantareste 32 de grame si mai sunt disponibile si foi cu 32, 34, 36 si 38 de dinti. Preturile sunt intre 72 si 90 de euro bucata.

Componente ultra-uşoare de la Tune 10

O alta noutate este suportul de bidon Wasserträger 2.0. Cu o greutate incredibila de doar 9 grame, acest suport accepta orice bidon de la orice producator. Wasserträger a fost testat mai mult de un an pe trasee offroad si nu a pierdut nici un bidon. Pretul unui astfel de suport este de 51 de euro si include doua suruburi de aluminiu si un bidon din plastic.

Componente ultra-uşoare de la Tune 11

Sursa: BikeRumor

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.