Anacona-Wins-et 9 VueltaColumbianul Nairo Quintana de la Movistar a preluat conducerea la general în etapa a noua a Turului Spaniei, după ce echipa sa a câștigat contra timpul care a deschis competiția, iar coechipierul său Alejandro Valverde a purtat tricoul de lider în etapa a doua și din etapa a șasea, pe care a câștigat-o până în etapa a opta.

Câștigătorul manșei dintre Carboneras de Guadazaón și Aramón Valdelinares în lungime de 185 kilometri, prima din actuala ediție cu o cățărare de categoria întâi la final, a fost Winner Anacona de la echipa Lampre-Merida. Columbianul a evadat împreună cu alti 30 de rutieri la kilometrul 25 al cursei, fiind cel mai bine plasat la general.

Când a abordat ultima ascensiune, Anacona avea o bună ocazie de a prelua tricoul roșu, dar la 2 km de final șansa sa a fost spulberată de Alberto Contador (Tinkoff-Saxo), care a atacat, ațâțând și ceilalți rivali. Contador a luat un avans de 10 secunde, dar a fost ajuns la o accelerare a lui Joaquim Rodríguez, împreună cu 2 coechipieri de la Katusha, urmați de Quintana. Contador, Rodríguez și Quintana au trecut în același timp linia de sosire, iar la general Quintana conduce acum cu trei secunde în fața lui Contador, opt față de Valverde și nouă față de Anacona.

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.