Allez 40th 2

Pentru a sărbători cei 40 de ani ce au trecut de la apariția modelului Allez, americanii de la Specialized au produs 74 de modele din oțel ce vor fi vândute în cadrul unei licitații.

Allez 40th

În colaborare cu Mark DiNucci, unul dintre constructorii de cadre ce a participat la crearea primelor modele ale companiei, Specialized a produs aceste cadre pentru a dona banii obținuți pe ele către World Bicycle Relief. Aceasta este o organizație nonprofit fondată în 2005 ce donează biciclete în țările aflate în curs de dezvoltare pentru a reduce sărăcia sau în cele în care au avut loc dezastre naturale.

Allez 40th 3

Din 2005, WBR a oferit 195000 de biciclete Buffalo studenților, supraviețuitorilor dezastrelor naturale, personalului medical și anreprenorilor. Specialized nu este prima companie importantă care se asociază cu WBR, SRAM, Pedro’s și Cane Creek fiind alte branduri ce au sprijinit organizația.

Allez 40th 4

”Axându-ne pe tema 40, am construit modelul aniversar Allez în aceași fabrică în care a fost creat primul Stumpjumper, fabrică ce produce în continuare unele dintre cele  mai bune biciclete handmade din lume”, spune Bryant Bainbridge, manager la Specialized în anii ’80.

Allez 40th 5

Pentru a vinde cadrele, californienii vor colabora cu eBay Giving Works. Aceste cadre nu sunt produse comerciale și, după ce vor fi vândute, nu vor mai fi construite altele la fel.

Allez 40th 6

  via bikeradar

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.