HESJEDAL ET 14 VueltaRyder Hesjedal (Garmin-Sharp) s-a impus pe cățărarea La Camperona din finalul etapei a paisprezecea a Turului Spaniei. Canadianul l-a întrecut cu mai puțin de 200 de metri de final pe colegul său de evadare Oliver Zaugg (Tinkoff-Saxo), al treilea încheind cursa Imanol Erviti (Movistar).

Alberto Contador (Tinkoff-Saxo) a preluat tricoul roșu în Turul Spaniei în etapa a zecea, una de contra timp, malefică pentru Nairo Quintana (Movistar) care a căzut pe copborâre și ulterior a abandonat cursa din peninsula iberică. Spaniolul se menține pe prima poziție și și-a mărit avansul față de urmăritorul direct Alejandro Valverde (Movistar), care a pierdut secunde prețioase, în timp ce Chris Froome (Sky) a surprins, urcând pe locul trei la general.

Evadarea zilei a cuprins 23 de oameni, iar avansul lor maxim a atins 7 minute și jumătate, dar până la ascensiunea finală numărul lor s-a redus la 14.  Au “atacat” cățărarea, considerată una dintre cele mai dificile din istoria Turului Spaniei, cu un avans de 5 minute și 45 secunde. Partea cea mai grea cu pante de 15 și chiar 24% este cea finală, în ultimii 3 kilometri. Louis Meintjes (MTN-Qhubeka) a fost cel care a atacat la începutul acestei porțiuni pe o pantă de 15%, moment în care în frunte rămăseseră doar 7 fugari.

La 2 km de final a venit rândul lui Hesjedal să atace, urmat de Zaugg, care părea că se îndreaptă către victoria finală, dar Hesjedal a revenit și din cauza oboselii și a pantei foarte mari era cât pe ce să cadă când a ridicat mâinile în semn de victorie pe linia de sosire.

În grupul favoriților Valverde a fost cel care a atacat primul. Nu a reușit să îi desprindă pe Contador, Moreno și Rodriguez, în timp ce Froome părea epuizat. A urmat un atact al lui Contador, care a fost urmat de Rodriguez și Aru venit din spate. Valverde nu a mai putut ține pasul, dar părcă de nicăieri a apărut Froome. Britanicul s-a distanțat puțin ajungând în vârf cu un avans de doar 1 secundă față de Rodríguez și 7 față de Contador.

Valverde a pierdut 22 secunde față de Contador și este acum pe locul trei la 42 secunde distanță, iar Froome a urcat pe locul trei, cu o întârziere de 1 minut și 13 secunde. Rodriguez este al patrulea la general la 1 minut și 29 secunde, iar Rigoberto Uran (Omega Pharma-QuickStep) a căzut de pe locul trei pe locul cinci, la 2 minute și 7 secunde.

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.