Niemiec et 15 Vuelta 2014Prima cățărare de categorie specială a actualei ediții a Turului Spaniei –  Lagos de Covadonga, plasată la finalul etapei a cincisprezecea l-a avut ca protagonist pe Przemyslaw Niemiec (Lampre-Merida). Polonezul a făcut parte din evadarea zilei și a ținut piept favoriților competiției iberice, fiind urmat peste linia de sosire la cinci secunde de Alejandro Valverde (Movistar) și Joaquim Rodriguez (Katusha), la zece secunde de Alberto Contador (Saxo-Tinkoff), în timp ce Chris Froome (Team Sky), împreună cu Fabio Aru (Astana) au trecut linia de sosire la 17 secunde de învingător.

Niemiec a făcut parte din evadarea etapei, care i-a mai avut în componență pe Cameron Meyer de la Orica-GreenEdge, John Degenkolb (Giant Shimano), Kristof Vandewalle (Trek Factory Racing) și Francisco Aramendia (Caja Rural). Avansul lor a trecut la un moment dat de 10 minute, dar cei de la Movistar, Katusha și Tinkoff-Saxo au organizat bine urmărirea fugarilor, polonezul fiind sigurul care a supraviețuit în față.

În grupul favoriților Warren Barguil a fost cel care a dat tonul atacurilor. Au urmat cele ale lui Rodriguez, apoi Contador a accelerat de câteva ori începând de la 6,3 km de final, dar a fost întrecut în cele din urmă de Valverde și Rodríguez, în timp ce Froome a fost lăsat în urmă la 3 kilometri de final.

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.