Designerul auto Chip Foose creează biciclete 01

Pasionaţii de automobile au auzit cu siguranţă de Chip Foose, un designer de calibru mondial. Eu nu sunt pasionat de autoturisme şi totuşi îl cunosc. Urmăresc cu mare plăcere emisiunile TV în care restaurează şi recondiţionează maşini vechi şi defecte. Ceva asemănător fac şi eu cu bicicletele, deci consider că avem meserii înrudite.

Designerul auto Chip Foose creează biciclete 02

Mare mi-a fost surpriza cand am descoperit ca Chip Foose s-a apucat de proiectat si fabricat biciclete. Modelele cruiser nu sunt tocmai pe placul meu, dar nu pot sa ingnor maiestria cu care sunt construite. Numite Hot Rod, aceste biciclete sunt foarte populare peste ocean, unde exista de mult timp o multime de fan-cluburi.

Designerul auto Chip Foose creează biciclete 05

Cruiserul rosu pare de la distanta o motocicleta, fiind dotat cu un rezervor fals si o furca specifica. Manetele de frana sudate pe ghidon nu sunt o idee prea buna, mai ales ca sunt pozitionate prea departe. Modelele prezentate sunt doar prototipuri, variantele finale vor arata probabil mai bine.

Designerul auto Chip Foose creează biciclete 03

Maneta schimbatorului este ingenios incorporata in “rezervor”.

Designerul auto Chip Foose creează biciclete 04

Butucul spate e un Sturmey Archer cu trei viteze si frana pe tambur. Si butucul fata e tot SA cu frana pe tambur.

Designerul auto Chip Foose creează biciclete 06

Saua lata de piele, cu arcuri mari, este o prezenta obligatorie pe o astfel de bicicleta. Producatorii afirma ca varianta finala va putea fi folosita si pe distante lungi, nu doar pentru plimbari prin parcuri sau plaje.

Designerul auto Chip Foose creează biciclete 07

Al doilea cruiser arata ceva mai clasic, cu cadru scurt si o pozitie normala de pedalat.

Designerul auto Chip Foose creează biciclete 08

Grafica a fost realizata manual cu multa pricepere.

Designerul auto Chip Foose creează biciclete 09

Pe spate are o roata de FatBike, iar pe fata o roata de 26″ cu muuulte spite. Are doar o singura viteza si frana la picior. Sincer ma asteptam la ceva mai extravagant de la un designer de talia lui Foose, sa speram ca urmatoarele modele vor fi mai reusite.

Designerul auto Chip Foose creează biciclete 10

Sursa: BikeRumor

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.